Event Agencies

Apr 20, 2024, 2:19
Ontdek alle geneugten van het bier bij Weventures

Ontdek alle geneugten van het bier bij Weventures

22 april 2016

Nu de lente definitief haar intrede heeft gedaan, wordt ode gebracht aan het bier bij Weventures! Ontdek hun exclusieve concepten: Beer Cocktails, Beerology, de Kroegentocht, de Oriëntatiewandeling met proeverij van Belgische bieren en kazen ...

Beerology

Onze gediplomeerde sommelier nodigt u uit om u het wereldsucces van het Belgisch bier te leren kennen. U leert de bekenste en minder bekende Belgische bieren herkennen en proeven.

Dankzij onze zytholoog zal deze workshop u verwennen met plezier, wetenschappen en cultuur. Tijdens deze activiteit proeft u (natuurlijk met mate) 4 soorten bier en leert u deze te herkennen tussen alle pilsen, trappistenbieren, ...

Deze activiteit is uitermate geschikt wanneer u een ludiek interactief apéritief wenst te organiseren. De activiteit duurt ongeveer een uur.

Beer Cocktails

In België worden er +/- 900 verschillende bieren gebrouwen, elk met hun eigen zeer verschillende aspecten. Sommige zijn zuur, andere zijn bitter, je hebt zoete en zoute bieren. Deze grote diversiteit maakt van bier een uitzonderlijk en ongewoon ingrediënt om de bekendste cocktails een Belgische touch te geven.  De mixoloog en zytholoog stellen u hun passie voor waarbij u dan zelf de cocktails kan maken en natuurlijk ook proeven.

Op het einde van de workshop krijgt iedereen een bundeltje met de verschillende recepten en de uitleg van de gebruikte bieren, zodat u ook thuis vrienden en familie zal kunnen verbazen met deze unieke cocktails. ​

Kroegentocht

Voor deze activiteit zetten wij verschillende spelletjes op. Dit kan zowel in een café als erbuiten worden georganiseerd.

De verschillende activiteiten kunnen bestaan uit: 

  1. Mysterious box: Enkel door te voelen dient u verschillende objecten te identificeren, iets wat makkelijker gezegd is dan gedaan. 
  2. Het geheim van de monnik: Monniken brouwen al eeuwen lang hun eigen bier, kunt u ze herkennen?
  3. Casse-tête chinois: Los zoveel mogelijk puzzels op binnen een bepaalde tijd.
  4. De spijker: Tijdens een afwisselingsrace dienen de deelnemers tijdens hun beurt de spijker dieper in een plank te slaan.
  5. De 12 stenen: 12 stenen, de deelnemers nemen het op tegen de meester, waarbij ieder om de beurt 1, 2 of 3 stenen weg moet nemen. De persoon die de laatste steen neemt is verloren.  
  6. Kaarten: de deelnemers moeten kaarten van een fles blazen, de persoon die de laatste kaart laat vallen is verloren. 
  7. Arm wrestling: Een krachtoefening tussen de deelnemers.

Op het einde van de dag ontvangt het winnende team een beker.

Oriëntatiewandeling

Tijdens of na een lange vergaderdag is het vaak nodig om een pauze in te lassen. Deze activiteit is hiervoor ideaal: vanuit uw locatie stellen wij een oriëntatie wandeling op, die bij uw behoeftes en mogelijkheden past. Door de groep op te splitsen in teams creëren wij een leuke competitie waarbij de verschillende teams strijden om de beker. Eenmaal onderweg komen de teams langs verschillende checkpoints, zij een vraag dienen te beantwoorden of een activiteit wordt voorgesteld. Al onze oriëntatiewandelingen kunnen worden aangevuld met verschillende ludieke teambuildingactiviteiten:

  • Belgische bier en kaas proeverij: bier en kaas blind proeven. 
  • Het spinnenweb: Kruipen, klimmen of springen: alles is toegestaan, behalve het aanraken van ons immens spinnenweb. 
  • De wandelende A: Na een kleine constructieopdracht zal een goede samenwerking nodig zijn om deze reuze A te verplaatsen
  • Vlotten bouwen: Samen bouwt u een vlot, waarmee u een rivier, vijver of meer oversteekt om de kaart te vinden.
  • Boogschieten: Na een kleine introductie en oefeningen, zal u strijd leveren tijdens een spannende wedstrijd.
  • Aquaduct: Met het geleverde materiaal zullen de deelnemers een emmer moeten ledigen in een andere zonder deze aan te raken.

Deze activiteit is ook s'avonds mogelijk, de wandeling gebeurd dan met fakkels of zaklampen (bij brandgevaar in het laatste geval). Oriëntatiewandelingen kunnen worden georganiseerd met kaart en kompas of GPS.

Meer info?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend voorstel op maat: info@weventures.be

www.weventures.be

Meer van Weventures :