Event Agencies

May 25, 2024, 20:13
MediaMixer haalt als eerste communicatiebureau het ISO 45001-certificaat voor veiligheid

MediaMixer haalt als eerste communicatiebureau het ISO 45001-certificaat voor veiligheid

25 april 2024

MediaMixer heeft als eerste Belgisch communicatiebureau het ISO 45001-certificaat behaald, de internationale standaard voor veiligheidsmanagement. Al jaren is veiligheid diep verankerd in de organisatiecultuur van MediaMixer. Het legt de lat voor veiligheid hoog. Complexe evenementen en crossmediale communicatie projecten voor grote bedrijven, organisaties en overheden verdienen namelijk een professionele, creatieve én veilige aanpak.

 

Vinc otte Stickers CERT v3 ISO45001“We waren destijds het eerste communicatiebureau met een sterke focus op veiligheid. Het certificaat bevestigt dat we nog altijd een voortrekker zijn. Het laat zien dat we veiligheid structureel inbedden in onze werking. Overheden en bedrijven stellen terecht eisen aan de veiligheid. Als ISO 45001 de norm wordt, zijn wij er klaar voor”, zegt Tom Bellens, CEO van MediaMixer.

ISO 45001

Het ISO-certificaat bevestigt dat MediaMixer beschikt over een managementsysteem dat de veiligheid en gezondheid garandeert. Risicoanalyses en preventiemaatregelen vormen een vast onderdeel van elk project. In het personeelsbeleid, de procedures, de instructies, de projectevaluaties, de leveranciersscreenings, … speelt veiligheid altijd een rol.

Veilige werkwijzen zijn ingeburgerd in de dagelijkse praktijk. Dankzij het certificatietraject zijn de procedures nu ook gedocumenteerd en gecontroleerd via een externe audit. Het certificaat is echter geen eindpunt. Het stimuleert het team om de veiligheidsaanpak voortdurend te verbeteren.

Betrouwbare partner

“Tom Bellens, CEO: Vaak coachen we complexe content en begeleiden we een change management parcours of strategische herprofilering. Ons team verpakt de bedrijfs- of organisatievisie als crossmediaal verhaal in een uitgewerkt communicatiescenario. Niet enkel met woorden maar we laten het ook zien, aanvoelen en beleven met als grote uitdaging het publiek te overtuigen en een verandering teweeg te brengen.”

MediaMixer werkt als contentpartner met complexe opdrachten voor complexe klanten of sectoren en dit voor zowel overheid en private sector. Met klanten als Umicore, Telenet, Lantis en Oosterweelverbinding, Port of Antwerp-Bruges, ASTRID, Greenyard, VDAB, Eneco, NN, Provincie Antwerpen, … en heel wat bedrijven uit de chemische en life sciences sector.

Dat zijn bedrijven en organisaties die belang hechten aan een professionele en veilige aanpak van hun communicatie. MediaMixer vertaalt hun corporate cultuur en strategie naar inhoud en vorm, in beeld en woord. Met authentieke verhalen die inspireren. Content komt zo in beweging.

Veiligheidscultuur

MediaMixer is al jaren een voortrekker inzake veiligheid binnen de communicatie- en eventsector. Veiligheid en welzijn maken deel uit van de organisatiecultuur.

Antoon Theunissen: “Een gelukkige werknemer maakt een gelukkig bedrijf. En dat straalt af. Welzijn op het werk is - buiten een verplichte bekommernis voor de preventieadviseur - een duurzaam idee.”

Zowel de werknemers als het management hebben de reflex om veiligheidsissues te zien en te bespreken en veiligheidsproblemen te melden. Ze zoeken oplossingen en passen hun werkwijze aan als de veiligheid het vraagt. Ze evalueren voortdurend en gaan op zoek naar verbeteringen.

“Tom Bellens: We zijn makers die meedenken. Creativiteit en veiligheid gaan daarbij hand in hand.”

Het certificaat bevestigt en versterkt deze cultuur en maakt het makkelijker om de veiligheidsaanpak te tonen aan nieuwe medewerkers, klanten en leveranciers.

Tot slot hebben alle werknemers een VCA-attest. Elke medewerker kent dus de basisprincipes voor veilig werken. Daarnaast haalden ook enkele werknemers het diploma preventieadviseur niveau 2.

Kortom, creativiteit en veiligheid gaan bij MediaMixer hand in hand.