Catering

Aug 25, 2019, 15:18
Catering Van Eyck: culinaire traditie krijgt een nieuwe naam

Catering Van Eyck: culinaire traditie krijgt een nieuwe naam

21 februari 2017

De naam Van Eyck is in de provincies Antwerpen en Limburg een gekende naam in het culinaire landschap. Bij het continu zoeken naar smaakvolle innovatie en klanttevredenheid, bleek dat het tijd was voor een nieuwe stap in de rijke geschiedenis van het familiebedrijf. Alle activiteiten rond catering op locatie worden gebundeld onder de nieuwe naam: Catering Van Eyck.

Tot nu toe waren cateringactiviteiten op locatie van het familiebedrijf ondergebracht in drie ondernemingen, Dinner Events in Westmalle, VR Catering in Lint en Meeza catering, vooral aanwezig op Flanders Expo en Antwerpen Expo. De expertise en de activiteiten van die bedrijven wordt nu samengebracht op de hoofdzetel in Malle. “Door het bundelen van de activiteiten kunnen we veel efficiënter werken”, zegt Sales Manager Sabine Proost. “Maar het gaat over veel meer dan efficiëntie. Het gaat vooral over verhoging van de kwaliteit. De bundeling van de krachten zal ons toelaten om alle medewerkers nog meer in te zetten op hun sterkste punt. Alle know-how komt onder één dak. Daar wordt vooral onze klant beter van, want we willen op deze manier flink groeien in maatwerk.”

“De nieuwe naam moet ook veel duidelijker de focus van de onderneming weergeven”, weet bedrijfsleider Jan Van Eyck. “De naam Dinner Events gaf soms de indruk dat wij complete events organiseren. Terwijl wij heel duidelijk een kwaliteitscateraar zijn. Dat betekent dat wij zorgen voor de culinaire kant van een feest of evenement, met alles wat daarbij komt kijken.”

Voor de nieuwe onderneming is ook een nieuwe marketingstrategie ontwikkeld. Organisatoren van party’s of events zullen Catering Van Eyck leren kennen als een partner die maatwerk levert. Een nieuwe website, een nieuw logo en een nieuwe baseline ‘Smaakbeleving met pit’ moeten zorgen voor een frisse wind in cateringland.  Wat de organisator ook voor ogen heeft, de cateraar wil er een passend aanbod voor bedenken. “Dat kan gaan van ambachtelijk tot verrassend vernieuwend, van prijsbewust tot exclusief of van intieme cocktailparty tot mega-event”, beklemtoont Jan Van Eyck.

Om de potentiële klant te inspireren, stelt Catering Van Eyck op de webstek een zestal basisconcepten voor. “Die zijn puur bedoeld als inspiratie voor wie een feest of event plant”, zegt Sabine Proost. “De zes concepten geven een richting aan. Voor ons zal geen enkele uitdaging te groot zijn. In overleg met de klant bedenken we passende concepten. Want het eindresultaat moet altijd maatwerk voor de klant zijn. De concepten zijn louter ideetjes, geen must!”

De nieuwe naam en de vernieuwende aanpak passen naadloos in een traditie van 40 jaar groei en zorg voor eten en drinken. “Passie, durf, professionaliteit en een zelfkritische opstelling zijn onze basiswaarden. Die brachten ons waar we nu zijn. De vernieuwingsoperatie die we nu doen, past daarin. Het gaat om een nieuwe organisatiestructuur, maar die is gebouwd op de ‘oude’ waarden. Bij elk project, groot of klein, willen we een resultaat waar wij ook van genieten.”

www.cateringvaneyck.be