Benelux Event Awards

Oct 21, 2021, 13:47
Exceptional Events zet zichzelf meteen op de kaart met een BEA-trofee

Exceptional Events zet zichzelf meteen op de kaart met een BEA-trofee

04 april 2019

Hoewel het agentschap een pak ervaring in huis heeft, is Exceptional Events een nieuwe naam binnen de eventsector. Het was voor velen misschien een verrassing om het team bij een eerste deelname meteen op het BEA-podium te zien. Exceptional Events kreeg een Recognition Award overhandigd voor de 360°-aanpak en het liefdadigheidsaspect van hun project voor Galapagos. Kortom, een meer dan geslaagde start voor het Mechelse agentschap.

R&D Company Day

Eind september organiseerde Exceptional Events de R&D Company Day voor het farmaceutisch bedrijf Galápagos. Opdracht was een originele invulling te geven (anders dan de eerder “traditionele” jaarlijkse teambuildingactiviteiten) én om iets te doen voor het goede doel.

Deze opdracht vertaalde zich in een creatieve challenge voor én samen mét het goede doel, zijnde vzw Sjarabang, een inclusief kunstatelier voor personen met beperking. Verdeeld over 50 teams hebben de 250 medewerkers zo’n 50 prachtige kunstzinnige vissen gemaakt, onder begeleiding van én samen mét de leden van Sjarabang. Kunstenaars Albert Kramer en Jan Scheirs zorgden voor de professionele coaching & jurering van de kunstwerken.

De slogan ‘Together we make it happen’ werd extra in de verf gezet dankzij de gezamenlijke creatie van een reuze graffiti canvas onder toezicht van graffiti-artiest Gijs Vanhee. Er werd samen heel hard gewerkt en de resultaten waren uitermate verbluffend. Medewerkers getuigden heel enthousiast dat ze hun collega’s op verrassend nieuwe wijze hebben leren kennen en persoonlijk tevens nieuwe talenten hebben ontdekt.

Op eigen initiatief heeft Exceptional Events in het kader van ‘De Warmste Week’ een follow-up event gecreëerd om de prachtige kunstwerken ten voordele van VZW Sjarabang via veiling te verkopen. De totale was maar liefst 27.578 EURO. Dit geld ging integraal naar de VZW Sjarabang. Exceptional Events,  Galápagos én VZW Sjarabang blikken met een heel warm gevoel terug op deze beide events met een uitzonderlijk hoge ROI & ROE.

Meer van BEA Awards :