Benelux Event Awards

Oct 21, 2021, 13:15
VO neemt Alter Domus mee op een cruise naar goud

VO neemt Alter Domus mee op een cruise naar goud

04 april 2019

In de categorie Business to Enterprise B2E, was het BEA-goud dit jaar voor VO Event. Het Brusselse agentschap overtuigde de jury met een uitgebreid project om de vijftiende verjaardag van Alter Domus te vieren. Om van dit gebeuren een onvergetelijk bedrijfsevenement te maken, bedacht het incentiveteam van VO Event, onder leiding van Denis de Wagheneire, een buitengewoon concept dat niet moest onderdoen voor de grootste modeshows. Ze slaagden erin om medewerkers uit alle uithoeken van de wereld samen te brengen en een enorme betrokkenheid te creëren binnen deze omvangrijke en diverse groep.

Alter Domus 15 YEARS

Het begon als een gewone briefing. Een bedrijf voor zakelijke dienstverlening wilde zijn jubileum vieren door 2000 medewerkers van over de hele wereld bij elkaar te brengen voor een driedaagse reis. Om het effect op de lange termijn te optimaliseren, stelde VO Event een interactiefase vóór het evenement voor ...

Alle medewerkers kregen de kans om elkaar online te ontmoeten en betrokkenheid te creëren. Ze werden gevraagd om samen te werken voor een gemeenschappelijke missie: het creëren van een cradle-to-cradle-modeontwerp. De enige hulp was hun eigen creativiteit en professioneel advies van 30 stylisten. Een creatieve uitdaging die hen uit hun comfortzone haalde, rond een centraal thema dat alle culturele of leeftijdsbarrières oversteeg: mode.

Op 21 september, na 5 maanden online workshops, begon iedereen tegelijkertijd aan een reis, terwijl niemand een idee had van het programma of de bestemming. Eerste aanleghaven: Genova, waar ze elkaar eindelijk ontmoetten, waar de outfits die ze hadden ontworpen werden getoond door professionele modellen, en waar hun projecten naar het volgende niveau werden geduwd.

Een privécruise met een 16-dek cruiseschip bracht hen over de Middellandse Zee naar Marseille, om te helpen bij de presentatie van de allereerste "Alter Domus-collectie". Het werd een show die een groot modemerk waardig was, maar dan met hun eigen creaties. Deze viering van creativiteit en samenwerking werd gevolgd door een feest op het dek van het cruiseschip met een line-up van internationale DJ's.

Meer van BEA Awards vo event :