Benelux Event Awards

Oct 21, 2021, 14:41
BEA Awards 2019:  6 agentschappen veroveren een felbegeerde trofee

BEA Awards 2019: 6 agentschappen veroveren een felbegeerde trofee

27 maart 2019

Op 27 maart werden in de Nekkerhal te Mechelen de BEA Awards 2019 uitgereikt, in aanwezigheid van  750 professionals uit de B2B-evenementensector. Tijdens het evenement, dat voor de 21ste keer werd georganiseerd, werden de beste live- en eventcampagnes van het voorbije jaar bekroond.

De 21ste editie van de BEA Awards leverde een gouden bekroning op voor de agentschappen MeetMarcel, CityCubes, VO Event en The Oval Office. MeetMarcel werd bekroond in de categorie B2B, met het project ‘Bartender Days’ in opdracht van Copperhead. Bij de B2C-events ging de hoofdprijs naar CityCubes, dat ‘Straffe Kost’ organiseerde voor Lidl. VO Event zorgde voor het beste B2E-evenement, met de ‘15th Anniversary’ voor Alter Domus. Het beste Institutional Event was ‘Offshore Wind Energy Experience’, een project van The Oval Office voor het Belgian Offshore Platform.

Recognition awards
Naast deze vier categoriewinnaars kende de BEA-jury ook nog twee speciale awards toe, voor projecten die zich hebben onderscheiden voor één bepaald aspect. Exceptional Events werd bekroond voor de ‘R&D Company Day’ die het verzorgde voor ‘Galapagos’, een 360° campagne met een sterk charity-element. Het evenement Zoo Of Life, georganiseerd door Antwerp Zoo Society (KMDA) ontving een Recognition Award voor zijn Community engagement.

Openbare presentaties
De deelnemende agentschappen  presenteerden hun projecten eerder op de dag in Congrescentrum Lamot voor een jury van 16 corporate event managers. Voor de allereerste keer waren deze presentaties ook voor het publiek toegankelijk, en deze beslissing van de organisatie bleek een schot in de roos: maar liefst 370 geïnteresseerden (vertegenwoordigers van evenementenagentschappen, event & marketing managers, leveranciers en studenten) woonden deze sessies bij.

Ceremonie
Voor de onthulling van de winnaars verhuisde het evenement ’s avonds naar de Nekkerhal. Daar stond alles in het teken van ‘share the spotlight’: alle actoren uit de evenementenwereld - van agentschappen, over leveranciers, tot adverteerders - werden op gepaste wijze in de kijker gezet. Deze BEA-ceremonie werd dit jaar in goede banen geleid door het agentschap Event Masters, ondersteund door verschillende gemotiveerde Mechelse organisaties en een veertigtal partners uit de sector.

Inzet, passie en enthousiasme
“We zijn dit jaar een nieuwe weg ingeslagen met de BEA Awards’, zo vertelt Jean-Paul Talbot van de BEA-organisatie. “Aanvankelijk was het wachten hoe de sector zou reageren op deze nieuwe aanpak. Maar al onze verwachtingen werden overtroffen, zowel op vlak van bezoekersaantallen, als op vlak van kwaliteit. Dit succes is te danken aan de inzet, de passie en het enthousiasme van alle betrokkenen: de deelnemende agentschappen, de juryleden, het organiserende bureau Event Masters, de Mechelse organisaties, de ondersteunende partners, de associaties en natuurlijk ook de bezoekers. Allemaal samen hebben we de sector op een prachtige manier in de kijker gezet.”

Palmares van de Benelux Event Awards 2019:

Golden BEA B2B-evenementen

Copperhead Bartender Days - MeetMarcel voor Copperhead

Golden BEA B2C-evenementen

Straffe Kost – CityCubes voor Lidl

Golden BEA B2E-evenementen

Alter Domus 15th Anniversary – VO Event voor Alter Domus

Golden BEA Institutional events

Offshore Wind Energy Experience – The Oval Office voor Belgian Offshore Platform

Recognition award for 360° approach and charity

R&D Company Day - Exceptional Events voor Galapagos

Recognition award for Community engagement

Zoo of Life – KMDA voor Antwerp Zoo Society

BEA2019 Banner sponsors2603bis

Meer van BEA Awards :