Benelux Event Awards

Apr 17, 2024, 1:47
BEA Awards 2018: Gold & Silver dubbelslag voor Fast Forward!

BEA Awards 2018: Gold & Silver dubbelslag voor Fast Forward!

02 mei 2018

Tijdens de 20ste ceremonie van de BEA Awards, heeft Fast Forward in Gent voor een sensatie gezorgd door een tweede trofee te pakken in de hoogste categorie van de competitie : de B2B-evenementen. Het agentschap mocht naar huis met twee trofeeën in twee totaal verschillende sectoren: de energie- en de automobielsector.

"Wat een show en wat een grenzeloze creativiteit voor deze serie van automobiellanceringen", zo reageerde de jury van de BEA Awards. "Deze 360°-ervaring op een originele, maar moeilijke locatie, heeft ruim beantwoord aan de marketingverwachtingen van BMW, niet enkel bij de aanwezige personen, maar ook bij de volgers van het merk." Was het de bedoeling om een langdurige indruk te maken? Missie volbracht!

Overzicht van het project:

De magazijnen van de hoofdzetel van BMW Group Belux in Bornem werden door Fast Forward omgetoverd tot een heuse showarena, als decor voor maar liefst 11 adembenemende reveal-events met tal van (avant)premières van nieuwe modellen.

The Reveal was een reeks van 11 shows met telkens een 900 aanwezigen waarbij de gasten konden genieten van een spectaculaire show. In de unieke 360 graden opstelling werd gebruik gemaakt van heel wat special effects om elke wagen in zijn eigen leefwereld te laten binnentreden. Op deze manier kregen gasten op een korte periode veel info, emoties en spektakel voorgeschoteld.

De realisatie van dit project werd voorafgegaan door een nauwe samenwerking tussen Fast Forward, alle leveranciers en BMW als klant. Door middel van frequente statusmeetings werd in een sneltempo een memorabele show in elkaar gestoken, met spannende acts en stunts, speciale 4D-effecten met wind, vuur, water en rook. De originele 360°-experience van de arena-setup zorgde voor een hoge wauw-factor en was de meest geschikte manier om de wagens op een waardige manier te tonen aan het grote publiek.

Het was langs de praktische zijde een uitdaging om het kale magazijn aan te kleden tot een ruimte met uitstraling. Voor alle moeilijkheden werd op voorhand en mét succes een oplossing gezocht. Het creatieve concept werd nauwlettend in de gaten gehouden en elk aspect van het idee werd doorgevoerd in de uitvoering. De ruim 10.000 genodigden hadden ogen, oren en openvallende monden tekort om al dat spektakel in te nemen.

Over de BEA Awards

De BEA Awards werden in 1998 gecreëerd op initiatief van Experience magazine en de associatie van Belgische event-communicatieagentschappen (vandaag geïntegreerd in acc belgium).

Al 20 jaar lang beloont deze jaarlijkse competitie de beste B2B en B2C eventmarketingcampagnes van het voorafgaande jaar, georganiseerd door evenementenagentschappen uit de Benelux.

Deze trofeeën worden uitgereikt tijdens een officiële ceremonie, die volgt op een selectie door een onafhankelijke jury, samengesteld uit 15 corporate event managers.

www.fastforward.events