Benelux Event Awards

Mar 29, 2024, 14:13
Fast Forward pakt Zilver tijdens de BEA Awards

Fast Forward pakt Zilver tijdens de BEA Awards

02 mei 2018

Mooie prestatie van het team van Fast Forward! Tijdens de ceremonie van de BEA Awards 2018, pakte het agentschap een zilveren trofee voor een sensibiliseringscampagne in opdracht van Eneco.

"Eneco staat bekend om zijn aanpak op milieugebied, en de campagne die werd uitgedacht door Fast Forward beantwoordde perfect aan het imago en de behoeften van zijn klant: een gericht deel van zijn publiek op een leuke en creatieve manier sensibiliseren, en tegelijkertijd een blijvend effect genereren bij diezelfde doelgroep", aldus de jury van de BEA Awards.  

Overzicht van het project:

Eneco wilde zijn klanten met een hoge opleg uitdagen om 1 dag lang geen energie te verbruiken. Dit als ludieke boodschap om hen bewust te maken van het feit dat ze meer energie verbruikt hebben dan het voorgaande jaar. Samen met Fast Forward werkte men de 1-dag-zonder-energie-box uit.

Onderzoek toont aan dat mensen die veel energie verbruiken en extra moeten betalen op hun jaarlijkse energierekening vaak hun energieleverancier als oorzaak van de hogere kosten zien, zonder rekening te houden met hun eigen gedrag. Eneco wilde daarom een Customer Experience op poten te zetten, waarbij het doel van deze campagne was om het exit risico van deze categorie klanten te verlagen.

Eneco wilde samenwerken met deze groep door hen bewust te maken van hun energieverbruik en de kracht die ze hadden om deze extra kosten op een leuke, originele manier te vermijden. De goedkoopste energie is immers nog steeds de energie die men niet gebruikt.

Om in deze uitdaging te slagen, ontvingen deze klanten de ‘1-dag-zonder-energie-box’.  Deze box was niet alleen een handige tool om 1 dag energieloos te koken, er zat ook een bespaargids in waarin verschillende tips & tricks vermeld staan die toegepast kunnen worden op het dagelijks leven van een persoon of gezin. Op die manier wou men aantonen dat energie besparen geen moeilijke opgave is. 1000 gezinnen schreven zich in, wat resulteerde in het bereiden van 12.000 energiearme maaltijden. Uit een bevraging achteraf bleek een toegenomen bewustwording rondom energieverbruik, alsook een positievere houding ten opzichte van Eneco.

Over de BEA Awards

De BEA Awards werden in 1998 gecreëerd op initiatief van Experience magazine en de associatie van Belgische event-communicatieagentschappen (vandaag geïntegreerd in acc belgium).

Al 20 jaar lang beloont deze jaarlijkse competitie de beste B2B en B2C eventmarketingcampagnes van het voorafgaande jaar, georganiseerd door evenementenagentschappen uit de Benelux.

Deze trofeeën worden uitgereikt tijdens een officiële ceremonie, die volgt op een selectie door een onafhankelijke jury, samengesteld uit 15 corporate event managers.

www.fastforward.events