Benelux Event Awards

Jan 20, 2019, 15:01
MeetMarcel wint goud tijdens de BEA Awards

MeetMarcel wint goud tijdens de BEA Awards

02 mei 2018

Op 2 mei 2018 won MeetMarcel een Gouden BEA in de categorie 'B2B events', ter gelegenheid van de 20ste uitreikingsceremonie van de BEA Awards. Het agentschap won de hoogste onderscheiding voor een evenement georganiseerd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de keten Hubo België.

"Naast het algemene concept van een avond waarop de talenten van het bedrijf in de kijker werden gezet, waren het vooral de details en het traject van het evenement die alles zo uniek maakten", zo verklaarde de jury van de BEA Awards. "De onthulling van de interne talenten werd voorafgegaan door een professionele begeleiding van de kandidaten. Dit leidde tot een evenement waarin ook het publiek een rol speelde. Trots, gevoel van verbondenheid, emotie en een show die het niveau van de beste tv-shows overtrof,… Alles was aanwezig om de verwachtingen van de klant in te vullen en te overtreffen."

Overzicht van het project:

Hubo gelooft dat de kracht van haar groei in mensen zit, in de talenten van hun eigen medewerkers. Het '25Y of Hubo Talent' event moest mensen een gezamenlijke fierheid geven over hun Hubo. Het gevoel bevestigen dat de kracht van Hubo geworteld zit in haar mensen.

Een ervaring creëren waarin de volledige ‘Hubo community’ iets uniek kon neerzetten en waarbij de kracht van het bedrijf in de verf gezet werd, dat was de uitdaging voor MeetMarcel. De keuze voor een talentenshow leek eenvoudig vanuit creatief oogpunt, maar het was een meer dan gedurfde keuze. Een dergelijk initiatief vraagt een zeer goed doordachte aanloop en creatiefase. De valkuil waarbij een ‘amateuristisch vrij podium’ het gevolg zou zijn, werd door MeetMarcel nauwkeurig vermeden door een wel doordachte aanpak.

Meer dan 40 medewerkers schreven zich in voor de audities, 22 van hen werden uitgenodigd om hun act live te komen tonen. Finaal werden 8 acts weerhouden om gedurende 4 maanden professioneel voorbereid te worden op ‘d-day’. Het parcours van de geselecteerde auditie-kandidaten was ook uitvoerig te volgen via de social media en een microsite.

Het resultaat werd een wervelende show op hoog niveau. De ‘dag van hun leven’ voor de kandidaten, verwondering bij meer dan 3.400 collega’s en leveranciers, de bevestiging dat geloof in de eigen talenten resulteert in een sterk en op voorhand bijna niet te geloven resultaat.

Over de BEA Awards

De BEA Awards werden in 1998 gecreëerd op initiatief van Experience magazine en de associatie van Belgische event-communicatieagentschappen (vandaag geïntegreerd in acc belgium).

Al 20 jaar lang beloont deze jaarlijkse competitie de beste B2B en B2C eventmarketingcampagnes van het voorafgaande jaar, georganiseerd door evenementenagentschappen uit de Benelux.

Deze trofeeën worden uitgereikt tijdens een officiële ceremonie, die volgt op een selectie door een onafhankelijke jury, samengesteld uit 15 corporate event managers.

www.meetmarcel.be