Benelux Event Awards

Apr 26, 2024, 12:58
The Media House pakt brons met een gloednieuwe beurs

The Media House pakt brons met een gloednieuwe beurs

20 april 2017

Tijdens het Fairs & Exhibitions luik van de BEA Awards heeft The Media House een bronzen trofee gewonnen in de categorie Rookie of the Year. Het agentschap verdiende deze prijs voor de Export Beurs, een gloednieuw initiatief in opdracht van Flanders Investment & Trade.

“De eerste editie van de Exportbeurs is erin geslaagd om een succesvolle balans te vinden tussen de verwachtingen van de institutionele opdrachtgever en die van de ondernemers die interesse hebben in export. Als evenement met een relatief laag budget, is men erin geslaagd om een businessmodel te creëren dat zowel voldoende toegangsgelden als voldoende exposerende bedrijven en organisaties wist te verzamelen.”

“De Exportbeurs had een dubbele focus: het matchen van (toekomstige) exporteurs met een honderdtal Vlaamse economische attachés in het buitenland, en tegelijkertijd het genereren van nieuwe leads voor het FIT agentschap. In 3 dagen tijd waren er meer dan 3.000 face-to-face gesprekken, en de 50 exposerende bedrijven en organisaties mochten meer dan 1.200 bezoekers verwelkomen.”

“De jury kon verder ook het ecologische bewustzijn van het evenement appreciëren. Voor de opbouw werden structuren in herbruikbaar honingraatkarton gebruikt, en deze elementen werden opnieuw ingezet voor de awardceremonie ‘Leeuw van de Export’ op het einde van de derde dag.”  

Overzicht van het project:

Exportbeurs: The Media House voor Flanders Investment & Trade

De “Exportbeurs” is een vernieuwend concept dat door The Media House werd ontwikkeld in opdracht van Flanders Investment & Trade. Het werd een inspirerende beursvloer en netwerkopportuniteit met meer dan 50 standhouders, talrijke leerrijke seminaries en workshops die zonder uitzondering op veel aandacht konden rekenen en een uitgekiende B2B meeting formule.

Flanders Investment & Trade heeft meer dan 100 ervaren medewerkers verspreid over de hele wereld die ondernemers helpen bij hun uitdagingen rond export. Tijdens de Exportbeurs kwamen zij allemaal gelijktijdig terug naar ons land om op efficiënte wijze talrijke bedrijven te spreken.

Het hoogtepunt van de beurs was zonder twijfel dan ook de B2B één-op-één speed-meetings, waarbij deelnemers op basis van preregistratie afspraken konden inplannen met de landen waar ze interesse in hadden. Zo kon men op korte tijd heel wat nuttige gesprekken voeren.

Vooral de creatieve en operationele aanpak van The Media House was zeer sterk. Voortdurend werd er gedacht hoe men alles kon optimaliseren. Zo adviseerde men bijvoorbeeld om een andere hal van Tour & Taxis te kiezen om zo een betere ontvangst te kunnen bieden. Werd gekozen voor een  open beursvloer en centrale cateringruimte wat zorgde voor een perfecte “flow” en een hoge betrokkenheid van alle standen. Koos The Media House voor meubilair uit honingraad om zo mede het duurzaam beleid van de Exportbeurs te onderstrepen. En door de toegang tot de beurs betalend te maken, kon men een warme lunch aanbieden, én tegelijkertijd de kwaliteit van de bezoekers verhogen.

De Exportbeurs ontving uiteindelijk 1500 betalende bezoekers. Er zijn meer dan 3000 B2B-ontmoetingen geweest, en Flanders Investment & Trade heeft uit dit event maar liefst 400 nieuwe unieke leads verzameld. Uit enquêtes is gebleken dat zowel bezoekers, exposanten als medewerkers een tevredenheidsscore tussen 92 en 97% gaven. Kortom, een meer dan geslaagde eerste editie.