Audiovisueel

Apr 27, 2024, 9:31
Immersieve ervaringen voor iedereen toegankelijk met de nieuwe RQ7-serie 1-chip DLP-projector

Immersieve ervaringen voor iedereen toegankelijk met de nieuwe RQ7-serie 1-chip DLP-projector

29 februari 2024

Panasonic Connect Europe heeft op ISE 2024 de RQ7-serie 1-chip DLP®-projector onthuld, die immersieve visuele 4K-ervaringen voor iedereen toegankelijk maakt via zijn uitgebreide 4K-line-up. De RQ7-serie (7.500 lm) bevindt zich tussen de FRQ60-serie (6.000 lm) en de REQ12-serie (12.000 lm). 

Het biedt veel flexibiliteit en een brede selectie van oplossingen voor projectiemapping in galerijen, musea en LBE-attracties (Location Based Entertainment).  Het is tevens de eerste Panasonic-projector van minder dan 8.000 lm met ondersteuning van een Intel® SDM-slot voor eenvoudige integratie in de bestaande infrastructuur en AVoIP.

"Met de steeds hogere verwachtingen van bezoekers bij immersieve ervaringen, zijn integratoren op zoek naar een gestroomlijnde 4K DLP®-oplossing die fascinerende visuele prestaties levert met een vereenvoudigde workflow voor complexe productieomgevingen", zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager voor Visual System Solutions bij Panasonic Connect Europe. "De RQ7-serie 1-chip DLP®-projector is 29% kleiner en 16% lichter dan de huidige RZ790/RZ690-modellen voor een eenvoudigere installatie. De projector levert vloeiende, gedetailleerde 4K-resolutie en verbetert tegelijkertijd de prestaties van de rode kleuren en contrast."

Meeslepende 4K-beelden bereikbaar maken 

De nieuwe projectoren RQ7/RQ6 leveren 4K-beelden die genuanceerde details zoals penseelstreken vloeiend weergeven met behulp van de 0,65-inch (16:9) DLP-chip® en Panasonic's Quad Pixel Drive-technologie. Het kan 240Hz/1080p-inhoud projecteren met minimale bewegingsonscherpte en latentie van 8 ms of minder.  En werkt met het optionele ET-SWR10 Real-time Tracking Projection Mapping System om digitale content en realtime bewegingen in interactieve attracties samen te voegen.

De visuele impact wordt versterkt met behulp van verbeterd dynamisch contrast. Rich Colour Enhancer biedt levendige rode tinten voor de reproductie van illustraties, waarbij de beeldkwaliteit verder wordt geoptimaliseerd door een nieuwe Museum-modus. Voor mapping maakt pixel-based black-level adjustment naadloze blending op gebogen schermen mogelijk. Breedbeeld 21:9 conferencing software lay-out en video-inhoud worden ook ondersteund.

Compact ontwerp voor een moeiteloze workflow 

Het compacte ontwerp van de RQ7-serie staat garant voor eenvoudig transport, opslag, installatie en minder verpakking waardoor de ecologische voetafdruk kleiner wordt. Het integreert naadloos in de systeeminfrastructuur met behulp van de Intel® SDM-ready slot voor optionele functiekaarten, waaronder de aangekondigde ET-SBFMP10-mediaprocessor van Panasonic. De RQ7-serie is compatibel met de lenzen uit de DLE-serie van de Panasonic 1-chip DLP®-projectoren, waardoor de initiële investering wordt geoptimaliseerd en duurzaamheid wordt bevorderd. De sterkte van de lensvatting is ook verbeterd, waardoor er geen optionele lens bracket nodig is bij gebruik van de DLE020 Ultra-Short Throw Zoom Lens. Vooraf geactiveerde upgradekits voor Geo Manager Pro automatiseren het blenden van randen via de camera.