Audiovisueel

Mar 31, 2020, 14:38
Panasonic breidt 4K professionele display-portfolio uit

Panasonic breidt 4K professionele display-portfolio uit

13 februari 2020

Panasonic kondigt modellen met hoge helderheid aan die ideaal zijn voor signage- en Smart Retail-toepassingen en een nieuwe displayreeks ontworpen voor vergaderwerkplekken en onderwijs.

Panasonic was de eerste die de mogelijkheden van de Intel® Smart Display Module (SDM) integreerde in zijn 4K hoge resolutie LCD-schermen en heeft nu de nieuwste update en uitbreiding van de line-up aangekondigd. De SQ1H-serie en SQE1-serie breiden het assortiment Premium 4K Professional-displays uit met modellen met een hogere helderheid en nieuwe ontwerpen die geschikt zijn voor signage en Smart Retail-toepassingen. Daarnaast onthulde Panasonic de nieuwe CQE1-serie displays die zijn ontworpen voor alledaagse presentaties en het soepel delen van content in vergaderzalen en klaslokalen.

De SQ1H is helderder en slimmer

De nieuwe SQ1H-serie displays (86/75/65/55-inch) heeft een verhoogde helderheid van 1000cd/m2 of 2000cd/m2. Dit zorgt ervoor dat de scherminhoud duidelijk kan worden weergegeven, zelfs in etalages, in zonnige omgevingen zoals atriums en lobby's, of ingebouwd in buitenkiosken.

Voor de volgende generatie Smart Retail en In-Store Digitisation zijn de displays ook uitgerust met de nieuwste Intel® SDM-slot. Het SDM-slot maakt het mogelijk om het display uit te breiden voor de nieuwste retailtoepassingen die een geïntegreerde rekencapaciteit vereisen. Zo kan een display met een camera en gezichtsherkenningssoftware op de SDM-module een persoon detecteren die naar het display kijkt, een algemeen profiel aanmaken en op maat gemaakte reclame- of marketingaanbiedingen voor de voorbijganger afspelen.

De nieuwste Intel® SDM-standaard is eenvoudig te integreren in het slanke ontwerp van het display van de SQ1H-serie, is compatibel met Windows, Linux en Android-besturingssystemen en biedt toekomstbestendige connectiviteit door het ondersteunen van meerdere generaties Intel®-processoren, hogere bandbreedtemogelijkheden en toekomstige schermen met een hogere resolutie.

4K-beelden met levendige kleuren

Om de aandacht van voorbijgangers te helpen trekken, zijn de displays uitgerust met een 12-assige kleurmanagementfunctie die compatibel is met HDR om een breed scala aan contrasten weer te geven. De displays voldoen ook aan de internationale standaard BT.2020-emulatiemodus om een visueel boeiende weergave van rijke 4K-kleurenbeelden te leveren.

De beelden, geluiden en controlesignalen kunnen worden aangesloten en gekoppeld aan externe apparaten met een enkele LAN-kabel, en zijn compatibel met "DIGITAL LINK", wat resulteert in lagere productiekosten. Een USB Media Player-functie die 4K-content weergeeft, is uitgerust om hoogwaardige digital signage te kunnen bedienen zonder gebruik te maken van een speciale speler.

De Wi-Fi-compatibele SQE1-serie

De SQE1-serie vernieuwt de huidige SQ1-serie met de toevoeging van Wi-Fi-mogelijkheden en behoudt alle kwaliteitskenmerken die worden verwacht van een eersteklas reeks die ideaal is voor openbare bewegwijzering. Er is een breed scala aan lcd-schermen, van het grote 98-inch model tot het 43-inch model. Het zeer duurzame ontwerp maakt de schermen geschikt voor verticale installatie en 24-uurs gebruik in openbare omgevingen zoals treinstations, luchthavens en commerciële voorzieningen.

De serie is ook uitgerust met een Intel® SDM-slot en een breed scala aan aansluitingen (HDMI, DisplayPort [In/Out], USB type-C, enz.) dat nodig is voor professionele beeldschermen, en kan eenvoudig worden aangesloten met verschillende afspeelapparatuur en uitbreidingskaarten. Het beschikt ook over ingebouwde luidsprekers voor het afspelen van inhoud met audio.

De CQE1-serie voor vergaderzalen en onderwijs

De CQE1-serie is ontworpen met het oog op de vergaderruimte of de gebruiker in de klas. Verkrijgbaar in zeven modellen, van 98-inch tot 43-inch formaat, is er 4K-beeldkwaliteit en een zeer goed leesbaar display om te voldoen aan de kijkbehoefte van elke gebruiker. De gegarandeerde doorlopende operationele capaciteit van maximaal 16 uur per dag maakt de serie betrouwbaar en ideaal voor dagelijks gebruik in vergaderzalen en scholen. Het is gebouwd volgens VESA-standaarden en ophanging aan het plafond of montage aan een muur is eenvoudig met behulp van een universele beugel.

Wanneer de serie wordt gebruikt als monitor voor een conferentieruimte of als display in een klaslokaal, is deze uitgerust met een groot aantal terminals voor eenvoudige connectiviteit. HDMI CEC-compatibele apparaten kunnen met een HDMI-kabel op het beeldscherm worden aangesloten. De serie wordt ook standaard geleverd met een USB type-C-aansluiting, zodat mobiele apparaten eenvoudig kunnen worden aangesloten en er ingebouwde luidsprekers voor audio zijn.