Audiovisueel

Apr 20, 2024, 18:18
“Expo Milano in beeld: Hoe breng je technologische innovaties tot leven?”

“Expo Milano in beeld: Hoe breng je technologische innovaties tot leven?”

16 juni 2015

Novid uit Kontich helpt innovatieve Belgische bedrijven hun duurzame technologieën op impactvolle wijze te demonstreren op het prestigieuze Expo Milano 2015. Nog tot 31 oktober staat in het Italiaanse Milaan ons Belgische paviljoen op de grootse Expo Milano, waar deelnemers samenkomen rond het prangende thema 'Feeding the planet, energy for life'.

Het Belgische paviljoen zoomt in op nationale identiteit, duurzaamheid en technologische innovatie in ons land. Met creatieve visuele oplossingen geeft Novid de wereld een duidelijke kijk op duurzame innovatie van eigen bodem.

Technologische innovaties zijn vaak complex en dus moeilijk te communiceren richting een breder, niet gespecialiseerd publiek. Niettemin in het succes van innovaties sterk afhankelijk van de zogenaamde 'kritische massa', een draagvlak dat breder is dan enkel de ingewijde techneuten. Om ideeën ingang te doen vinden bij beleidsmakers, investeerders en technologie-fanaten zet het Belgische paviljoen sterk in op beeld. Door mensen te tonen wat de technologie kan wordt niet alleen begrip gestimuleerd, maar ook enthousiasme en beleving. Op die manier leiden creatieve beelden tot effectievere communicatie.

Novid werd door de Belgische afvaardiging gekozen als visuele partner voor dit ambitieuze project. En daar zijn ze best fier op: "Het Belgisch Paviljoen toont waartoe ons land in staat is," zegt Wouter Van Beirendonck, zaakvoerder. "Daar wilden wij graag bij zijn. Innovatie en duurzaamheid zijn overigens ook thema's die ons sterk aanspreken, en waar we persoonlijk bij betrokken zijn."

Omdat het paviljoen sterk inzet op innovatie, pakt Novid zelf ook uit met enkele vernieuwende visuele oplossingen die de juiste beleving scheppen. "Via kleine touchscreen-schermen worden bezoekers wegwijs gemaakt in het Belgische paviljoen," zegt Wouter. "Via het startscherm kunnen ze één van de in de kijker gezette thema's selecteren: eten, agricultuur enzovoort. Vervolgens kan de bezoeker filmpjes afspelen die duidelijk maken wat je in het paviljoen kunt terugvinden."

Duidelijkheid en informatie zijn één aspect, maar er is natuurlijk ook nog de belevingscomponent. Ook daar biedt Novid een technologisch extraatje. In de kelder van het Belgisch Paviljoen werden twee laserprojectoren geplaatst die beelden op glas weergeven, strategisch aangevuld met beeldschermen en totems om tekst en beeldmateriaal over bepaalde thema's extra te doen opvallen. "Bij elk beeldscherm hoort bovendien een mini-pc die alle schermen via één netwerk efficiënt met de centrale aansturing verbindt," licht Wouter toe.

Voor Novid is de medewerking aan het Belgisch Paviljoen op Expo Milano alvast een unieke creatieve uitdaging. Tegelijk toont het bedrijf dat België ook op visueel vlak innovatief uit de hoek kan komen, en voor de eventbezoekers een heuse meerwaarde kan betekenen. Dit creëert een win-win voor alle betrokkenen.Het Novid team beveelt een bezoek aan deze inspirerende beurs dan ook warm aan.

Over Novid

Novid is een leverancier van kwalitatieve audiovisuele omkadering voor evenementen. Het bedrijf van Wouter Van Beirendonck en Vicky Waldukat verhuurt LCD-schermen, indoor en outdoor LED-schermen, projectoren en diverse, relevante accessoires. Die kunnen organisatoren van uiteenlopende soorten evenementen creatief inschakelen om hun marketingdoelstellingen te realiseren. Novid heeft elf vaste medewerkers en een omzet van drie miljoen euro per jaar.

www.novid.be

Meer van Novid :