Audiovisueel

Aug 23, 2019, 19:52
Party Fices - ontwerper van dromen

Party Fices - ontwerper van dromen

22 februari 2016

Van eenvoudig vuurwerk tot een pyrotechnische geluids- en lichtshow, garandeert Party-Fices u, dankzij zijn flexibiliteit, zijn dynamisme en zijn artistieke eigenheid, evenementen die in het geheugen gegrift blijven. Of het nu gaat over privé-evenementen, bedrijfsevenementen of evenementen voor het grote publiek, deze KMO uit Namen streeft steeds één enkele doelstelling na: alles en iedereen overdonderen…, maar dan wel in volledige veiligheid! 

Van passie tot bekroning

Het verhaal van Party-Fices begint in 1994. Via zijn vader, die actief is in het feestvuurwerk, krijgt Vincent Demoulin de kans om een interessante stock te verwerven en zich te lanceren in de verkoop van pyrotechnische producten om kleine vuurwerken voor particulieren te realiseren. De passie neemt toe en hij besluit in Frankrijk een opleiding te gaan volgen die voor hem de deur naar de professionele shows opent. Na een periode waarin hij van alles uitprobeerde en de markt trachtte te ontdekken, gaat hij in 2000 een samenwerking aan met Benoît Chapelle, die gepassioneerd is door pyrotechniek, en dankzij wie hij een grotere flexibiliteit zal kunnen bieden en meer mogelijkheden zal hebben om de meest belangrijke shows te kunnen doen. De bekroning komt er uiteindelijk met drie opeenvolgende Belgische vuurwerktitels van 2010 tot 2013, die zorgen voor meer zichtbaarheid en een nieuwe dimensie voor Party-Fices. Het is ook op dit moment dat Gilles Gros zijn opdracht krijgt voor het bedrijf. Hij is gespecialiseerd in recht (een must gezien de complexiteit van de pyrotechnische wetgeving) en is voornamelijk actief in de back-office. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met de prospectie en werkt hij mee aan de coördinatie van de grote shows. Op die manier kan Vincent zich, samen met Benoît Chapelle, concentreren op het creatieve aspect.

Alle soorten evenementen

Onder het motto ‘ontwerper van dromen’, is Party-Fices vandaag de dag uitgegroeid tot een belangrijke speler binnen de Belgische pyrotechnische wereld. Het bedrijf geniet een goede reputatie binnen de sector dankzij bijna 300 shows per jaar. Daarbij ook enkele zeer bekende evenementen zoals het Carnaval van Binche, de Ducasse van Mons, de Feesten van Wallonië of het Nationale Feest in Namen… "Maar we verzorgen ook kleinere evenementen. Naast de klassieke privé-evenementen zoals huwelijken, treden wij ook op voor corporate evenementen die indruk willen maken: verjaardagen, personeelsfeesten, productlanceringen, beursdeelnames, etc. Kortom, alle evenementen die het leven van de bedrijven accentueren", verduidelijken Vincent Demoulin en Gilles Gros.

Vele troeven

Party-Fices kan rekenen op een grote flexibiliteit en heel wat dynamiek. Vincent past zich altijd op nauwkeurige wijze aan volgens de vraag en het budget van de klanten. Hij zorgt elke keer voor een unieke show met een artistieke bijzonderheid, wat hem in België tot een referentie heeft gemaakt. Maar ook het professionalisme en de consistentie worden heel erg geapprecieerd in de publieke sector. Zowel voor het vuurwerk als voor het geluids- en lichtgedeelte, heeft Party-Fices in de loop der jaren een netwerk van medewerkers gesmeed, op basis van hun vaardigheden, vertrouwen en loyauteit. Zo kan men in alle omstandigheden beschikken over ervaren krachten. Het bedrijf maakt ook gebruik van het modernste materiaal en de modernste pyrotechnische producten. De geautomatiseerde professionele schietsystemen zorgen voor een zeer nauwkeurige sequencing, en deze betere beheersing van de producten garandeert nog intensere scènes. Party-Fices heeft ook de knowhow voor pyrotechnische letters en vooral ook voor het afschieten vanop het water, met drijvende systemen.

Veiligheid boven alles

Naast het verwennen van de ogen, blijft de belangrijkste prioriteit van Party-Fices natuurlijk de veiligheid. "Een ongeval is snel gebeurd, zo zegt men wel eens. De veiligheid op vlak van pyrotechniek brengt dan ook drastische regels met zich mee. De vuurwerkmakers moeten immers een gestandaardiseerde Europese opleiding hebben gevolgd. Maar ook voor het hele logistieke verhaal, met de opslag en het transport van de producten, zijn er toelatingen en certificaten nodig. Eisen die zelfs nog strenger zijn geworden met de bedreigingen op vlak van veiligheid en de vrees dat dit materiaal voor andere doeleinden zou gestolen worden ", zo besluiten Vincent Demoulin en Gilles Gros. Maar dat zijn overwegingen die helemaal niet meespelen voor de gelukkigen die, met de neus naar boven gericht, al hebben genoten of binnenkort zullen kunnen genieten van de prachtige, kleurrijke kunstwerken die door Party-Fices worden gecreëerd…

www.party-fices.be