Vaste & tijdelijke locaties

Feb 22, 2024, 6:25
YUST Group viert 5e verjaardag met sterke groei en Europese uitbreidingsplannen

YUST Group viert 5e verjaardag met sterke groei en Europese uitbreidingsplannen

08 februari 2024

Met de viering van vijf succesvolle jaren kondigt YUST Group, een Belgische leider in lifestyle hospitality, een significante expansie en ambitieuze uitbreidingsplannen aan.

Onder leiding van CEO Louis Claes heeft het bedrijf een exponentiële groei doorgemaakt, met een omzetstijging van 95% in 2022 en 35% in 2023. YUST heeft momenteel 200 kamers in Antwerpen en Luik en zal daar begin 2026 nog 140 kamers aan toevoegen in Brussel.

De uitbreiding van YUST, vooralsnog uniek in zijn soort in België, wordt gedreven door een jong ambitieus team, een consortium aandeelhouders, een engagement voor duurzaamheid en een belangrijke rol als sociale katalysator. Elke locatie richt zich op bruisende evenementen en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap, waarbij alle locaties streven naar het behalen van het Green Key label.

YUST Brussel: een nieuw hoofdstuk in stedelijke gastvrijheid

Het aanstaande YUST Brussels, gelegen op de Royal Botanique-site, is een mijlpaal in de uitbreiding van de groep en toont haar unieke mix van horeca, residentiële en commerciële ruimtes. Het project, een samenwerking met VDD Project Development en REDET, belooft de voormalige Gesù kloostersite te transformeren tot “Royal Botanique”, een 15.000 m² groot centrum, waar wonen, horeca en commerciële functies gecombineerd worden.

Toekomstplannen en Europese ambities

In de toekomst is het de prioriteit van YUST om haar innovatieve gastvrijheidsmodel buiten de Belgische grenzen te vestigen, in buurlanden zoals Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. De groep richt zich op steden met minstens 200.000 inwoners, zoals Eindhoven, Rotterdam en Rijsel, en kiest voor gericht voor deze meer compacte B-steden om de grote concurrentie in metropolen als Amsterdam en Parijs te vermijden. Nederland krijgt momenteel de meeste aandacht, vanwege het uitgebreide netwerk van YUST daar.

"Met het vieren van vijf jaar YUST staat 2024 voor ons als een belangrijk jaar van dynamische groei en opwindende mogelijkheden. Met een toegewijde acquisitiemanager aan boord, die actief op zoek is naar nieuwe eigendommen en potentiële investeerders, gaan we niet alleen vooruit - we versnellen. Elke week komen er nieuwe projecten en mogelijkheden op tafel. Wees gerust, ons doel voor 2024 is niet alleen om onze reis voort te zetten, maar ook om nieuwe kansen, die aansluiten bij onze visie van innovatieve stedelijke gastvrijheid, te grijpen en te consolideren." - Louis Claes, CEO YUST Group