Vaste & tijdelijke locaties

Apr 18, 2024, 4:45
Culinaire pop-up ‘Serre’ keert terug naar het Kasteel van Ooidonk

Culinaire pop-up ‘Serre’ keert terug naar het Kasteel van Ooidonk

17 maart 2022

Nu de lente voor de deur staat, komt er een nieuwe editie van ‘Serre’. Voor de tweede keer vormen de tuinen van het Kasteel van Ooidonk het decor voor een unieke, culinaire belevenis. “In 2021 zochten we een manier om gezellig en veilig met elkaar te tafelen. Het werd een succes en daarom keren we met een nieuwe editie van 6 mei tot en met 12 juni terug naar de plek waar het allemaal begon", vertelt bedenker Michiel Vanderheyden. 

Het restaurantconcept ‘Serre’ streek vorig jaar neer aan het Kasteel van Ooidonk en op het dak van de Koninklijke Bibliotheek van Brussel. Het opzet, waarbij mensen in een intieme en unieke setting konden lunchen en dineren, bleek een schot in de roos. De organisatoren mocht zo’n 10.000 gasten verwelkomen. “En nu komt er een vervolg, want dit voorjaar wordt niet zoals het vorige. We gaan onze gasten opnieuw op en top culinair verwennen, met nog meer aandacht voor de kleine details die het leven de moeite waard maken”, licht Michiel toe.

De uitvalbasis voor het tijdelijke restaurant is andermaal de tuin van het Kasteel van Ooidonk. “Het domein, dat aan de oevers van de Leie ligt, spreekt enorm tot de verbeelding. We plaatsen nu 12 in plaats van 10 serres, die elk 6 personen kunnen ontvangen of die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Er is ook een terras met ruimte voor zo’n 120 personen. Dus of je nu in intieme kring of met een grote vriendengroep wil komen, het kan. We verwelkomen iedereen met open armen.”

Nog meer beleving creëren

Net als de vorige edities staan de chefs van Garçon Catering achter het fornuis. Michiel Vanderheyden: “Daniel Deruyter en Lucas Lefebure bewezen intussen wat ze in hun mars hebben. Ze brengen een pure keuken met verrassende smaken in een sharing concept. Er is voor elk wat wils en elk gerecht draagt ook bij tot de beleving. Die willen we zo intens mogelijk maken. We voegen daarom live-muziek toe aan het programma op donderdag, vrijdag en zaterdag.”

Naast particulieren, kunnen ook bedrijven bij ‘Serre’ terecht om er een teambuilding, een personeelsfeest of een klantenevent te organiseren. “In ieder geval is het duidelijk dat ‘Serre’ in Ooidonk deze lente the place to be wordt. Wie het wil ontdekken, kan vanaf vandaag een tafel boeken op www.serrepopup.be. De ervaring leert wel dat je er snel bij moet zijn. Maar net als vorig jaar plannen we nog een tweede pop-up. Waar we na 12 juni naartoe trekken, geven we nog niet prijs, maar we beloven dat de locatie minstens even origineel en adembenemend wordt,” besluit Michiel Vanderheyden van ‘Serre’.