Vaste & tijdelijke locaties

Mar 29, 2024, 12:52
BluePoint opent een gloednieuwe hoogtechnologische ‘green key studio’ in Brussel

BluePoint opent een gloednieuwe hoogtechnologische ‘green key studio’ in Brussel

24 februari 2022

Op 17 februari 2022 opende Agoria Real Estate, beter bekend onder de naam BluePoint Meet.Work.Tech., in Brussel een green key opnamestudio voor digitale evenementen en videoproducties.

Deze splinternieuwe studio is één van de grootste van regio Brussel en werd uitgerust met state-of-the-art technisch materiaal. En dat is niet verrassend want technologie staat centraal bij BluePoint (dochteronderneming van Agoria die de technologiesector in België vertegenwoordigt). Het idee voor de bouw van de studio is ontstaan tijdens de coronacrisis. Door deze mijlpaal is de evenementenmix definitief veranderd en BluePoint, een gevestigde waarde in België voor de organisatie van bedrijfsevenementen, speelt hier handig op in.

Dankzij de green key opnamestudio bij BluePoint Brussel hebben corporate bedrijven vandaag toegang tot nieuwe, verbluffende digitale event mogelijkheden. Daarenboven zal het nieuwe ‘tech’-pareltje bij BluePoint ook niet ontsnappen aan het oog van de productiehuizen. De totale oppervlakte van de studio bedraagt maar liefst 100m², waarvan een stage van 70m² met 3 groene wanden en een groene vloer, die tijdens een livestreaming of een opname vervangen worden door indrukwekkende en volledig personaliseerbare virtuele en immersieve 3D-omgeving. Bedrijven kunnen hun bedrijfsimago op die manier beter tot hun recht laten komen dan in een vaste ingerichte studio.

De studio is ook voorzien van een aparte regieruimte, make-upruimte en een VIP-lounge. Voor het concept van de studio heeft BluePoint een beroep gedaan op de expertise van Benoit Weisgerber, lighting designer bij de nabijgelegen RTBF-studio’s en heeft het ook de medewerking ingeschakeld van twee bedrijven die deel uitmaken van de Agoria Sports & Entertainment Technology Club, met name NEP & Painting with Light.

BluePoint investeerde in de nieuwste technologieën op vlak van video-, geluids- en belichtingsapparatuur. De camera’s zijn voorzien van ‘tracking’ waardoor de achtergronden en de bewegingen er net zo eruitzien als in een echte televisiestudio.

De vlotte bereikbaarheid van het BluePoint gebouw in Brussel, de ondergrondse parkeergelegenheid, de toegang tot talrijke andere vergaderzalen met on-site catering infrastructuur en de zakelijke business omgeving, zullen de keuze voor geïnteresseerden gemakkelijk maken. Als kers op de taart, zorgt BluePoint voor een professionele A tot Z begeleiding. Live-uitzendingen zijn uiteraard ook mogelijk dankzij BluePoint’s live streaming platform.

Meer van BluePoint :

BluePoint

BluePoint Antwerpen

BluePoint Brussels

BluePoint Liège

Website: www.bluepoint.be