Vaste & tijdelijke locaties

Apr 19, 2024, 21:54
Het Dinner with the Queen bos blijft groeien

Het Dinner with the Queen bos blijft groeien

02 september 2021

“Heerlijk! Elke euro waard! Top Ervaring! Een échte beleving! Zalig! Zinderend! Juichende zintuigen. Fantastisch evenement.” Dinner With The Queen is over de helft en de organisatoren blikken even gelukkig terug als hun klanten.  Het Dinner With The Queen bos in Peru - in samenwerking met Go Forest - dikt aan. Voor elke klant wordt één boom geplant. Volgend jaar gaat nummer 2.000 van de editie 2021 de grond in.

Klimaatneutraal. Het is hét woord van de laatste jaren. Op veel plekken een ambitie. Bij Dinner With The Queen is het een feit. Gilles De Backer (29) van Utopia Events droomde vijf jaar geleden niet van zomaar een pop-up. Hij wilde een ecologische boodschap vertellen. Iets doén ook voor onze wereld. Met chef Lievens Lootens van ’t Aards Paradijs in Merendree en Naturell in Gent vond hij de ideale partner. Met plukboerderij Pur Fruit in Oeselgem de ideale locatie. Het project gaven ze samen vorm: Een belevingswandeling tussen de besjes en de bijtjes. Een diner van een chef die het liefst kookt met wat hij zelf plukt, het liefst dicht bij huis.

Dinner With The Queen warmde op in 2019, moest creatief zijn door covid-19 in 2020, en staat er helemaal in 2021. Bijna 2.000 gasten boekten intussen een plek. Ze leerden van Boer Bart waarom frambozen en bramen helemaal geen pesticiden hoeven, van de imker leerden ze het échte verhaal van de bloemetjes en de bijtjes kennen en door Lieven en zijn team werden ze verwend aan tafel. Een heerlijke rit langs het veld en de zee. Met drie rode draden. Steeds van op de barbecue, steeds met bloemen en steeds verrassend.

Alle klanten bouwen samen een bos aan in Peru. Dit jaar zijn dat er bijna 2.000, met die van vorig jaar erbij staan er bijna 3.000 bomen in ons bijenbos. Het is een manier om iets te terug te doen voor deze wereld. Door bomen te planten, compenseert men de (lage) CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door het evenement. En niet enkel Dinner With The Queen is klimaatneutraal. Gilles De Backer heeft de ambitie om met Utopia Events enkel klimaatneutrale evenementen te organiseren en dat ism met zijn klanten.

Gilles, Bart, Lieven en zijn hele team beginnen aan de laatste maand, september #editie3 waar er nog een pak bedrijven langs komen om te genieten én tegelijk samen met de onze ecologische voetstap verkleinen.  

www.dinnerwiththequeen.be 

Meer van Utopia Events :