Vaste & tijdelijke locaties

Jun 22, 2021, 22:00
Nieuwe reeks Arena Concerten in de Ghelamco Arena

Nieuwe reeks Arena Concerten in de Ghelamco Arena

08 juni 2021

Deze zomer wordt opnieuw een concertreeks georganiseerd in de Gentse Ghelamco Arena. Voor het tweede jaar op rij kunnen muziekliefhebbers er in unieke en veilige omstandigheden terecht om er hun favoriete artiesten aan het werk te zien.

Vorig jaar werd voor het eerst een concertreeks georganiseerd in de Gentse voetbaltempel. Met meer dan 50 concerten, telkens voor een publiek van zo’n 400 fans, waren de Arena Concerten een voltreffer en een hart onder de riem voor zowel Vlaamse artiesten als hun fans. “Nu de coronamaatregelen het weer toelaten, pakken we vanaf 1 juli uit met een nieuwe concertreeks, deze keer met veel meer publiek. Zowel wij als de artiesten hebben er lang naar uitgekeken en nu is het eindelijk zo ver”, kondigt organisator Michiel Vanderheyden aan.”

De Gentse festivalzomer start met een reeks optredens tussen 1 en 21 juli. De namen die op de kalender prijken zijn: Mama’s Jasje, Bart Peeters, Christoff, Willy Sommers en Niels Destadsbader. Michiel Vanderheyden: “Een aantal artiesten stond vorig jaar al op ons podium, maar er zijn ook nieuwkomers. Vanaf 8 juli verwelkomen we dan Niels Destadsbader, die eindelijk zijn langverwachte concertreeks “Het dak eraf” kan geven in onze arena. De komende dagen wordt de agenda verder aangevuld op onze site www.arenaconcerten.be.”

Bijna 1.500 plaatsen per concert

Met de ervaringen van vorig jaar op zak, kan een veilig evenement gegarandeerd worden. De toegang tot de zitplaatsen wordt coronaproof georganiseerd, waarbij stewards de weg wijzen. Michiel Vanderheyden: “We mogen per event 1.472 toeschouwers toelaten. Zij worden in 3 blokken ondergebracht en kunnen tickets reserveren voor 2, 3 of 4 plaatsen. Daardoor kunnen we te allen tijde de nodige afstand tussen de groepjes verzekeren. Het dragen van een mondmasker is zowel binnen als buiten verplicht.”

Geen concertbeleving zonder een hapje en een drankje. Via de website is het ook mogelijk om een cateringbox te reserveren die bij aankomst zal klaarstaan. Sterrenchef Danny Horseele, die in het stadion een restaurant uitbaat, zal instaan voor een VIP-formule. 

“Eén ding is zeker: De artiesten en wij zijn er helemaal klaar voor. Nu is het nog aan de muziekfans om de Ghelamco Arena elke avond in vuur en vlam te zetten. Met bijna 1.500 toeschouwers kan dat geen probleem zijn. De editie 2021 van de Arena Concerten wordt meer dan memorabel, we hebben er zo lang naar verlangd”, besluit Michiel Vanderheyden.

Meer info en tickets via www.arenaconcerten.be