Vaste & tijdelijke locaties

Jun 22, 2021, 22:59
Ambitieuze post-corona eventlocatie

Ambitieuze post-corona eventlocatie

04 juni 2021

Op de site achter het station van Aarschot verrijst binnenkort Cristal Open Air, een multifunctionele en polyvalente openlucht theatertent die gedurende de zomerweekends t/m 12 september een tijdelijk platform zal bieden aan uiteenlopende culturele en evenementiële initiatieven.

De schaalbaarheid en de moduleerbaarheid van de theatertent is een onmiskenbare troef. Naargelang bepaalde maatregelen versoepelen of verstrengen kan ze immers van 400 zitplaatsen tot 3.500 staanplaatsen faciliteren, maar ook elk moment downsizen. Dat alles uiteraard met respect voor het comfort van de gevormde bubbels en voor alle physical distancing-regels. Ook een ‘sneltest-straat’ met uitgekiend eenrichtingsflowmodel kan voorzien worden. De totale infrastructuur wordt architecturaal en conceptueel alvast state-of-the-art met de belofte tot optimale beleving op vlak van safety & security, toegankelijkheid, ruimtelijke invulling, comfort, licht & geluid, akoestiek, (cashless) horeca… 

Initiatief vanuit eventsector

Het initiatief voor Cristal Open Air komt van een enthousiaste associatie van evenementiële experten en pioniers die nationaal en wereldwijd hun sporen hebben verdiend in de event- en festivalwereld. Zij bundelen hier hun ervaring en knowhow op het vlak van organisatie, logistiek, klank & licht, crowd control, ticketing, online screening, dataverzameling. Het ambitieuze initiatief wordt volop gesteund door de stad Aarschot, de Vlaamse Gemeenschap en de NMBS. Die laatste stelt 5.000 m² van haar parkeerterreinen ter beschikking.

Voor alle soorten events

Momenteel staan er al diverse evenementen geprogrammeerd: podiumoptredens met nationale en internationale artiesten, maar ook modeshows, (kinder)animatie, cosy jazzbar, fuiven, vrij podia…  Ook externe organisaties kunnen gebruik maken van de infrastructuur en de deskundigheid en knowhow op het vlak van coronaproof en crowd control.

Cristal Open Air, site aan achterkant station Aarschot, elk weekend van 11 juni t/m 12 september 2021.