Vaste & tijdelijke locaties

Oct 29, 2020, 9:08
Gentse Baudelokapel omgevormd tot coronaproof eventlocatie

Gentse Baudelokapel omgevormd tot coronaproof eventlocatie

15 oktober 2020

Na het stopzetten van de Holy Food Market stond de zestiende-eeuwse Baudelokapel  maandenlang leeg. Gilles De Backer, zaakvoerder van het Gentse bureau Utopia Events, zag in de kapel echter een ideale locatie voor het organiseren van coronaproof events en contacteerde de eigenaar. Nu, enkele maanden later, heeft Gent er een nieuwe, hippe eventlocatie bij.

Ook Utopia Events werd zwaar getroffen door de coronacrisis. Maar het agentschap toonde zich strijdbaar en ging op zoek naar een locatie waar men coronaproof events zou kunnen organiseren. Daarbij botste men op de leegstaande Baudelokapel. “Ons hart bloedde om te zien dat zo’n mooie locatie leegstond”, aldus Gilles De Backer. “We namen contact op met de eigenaar, en de rest is geschiedenis.”

Polyvalent gebruik

De Baudelokapel – een plek met een rijke geschiedenis waar zelfs Mozart ooit heeft opgetreden - werd onder handen genomen en ingericht als een polyvalente evenementenlocatie. “De Baudelokapel luidt vanaf nu een nieuw tijdperk in. Voortaan zal de kapel gebruikt kunnen worden voor beurzen, seminaries en andere B2B-evenementen. Hiervoor hebben we de kapel ook uitgebreid met twee vergaderzalen of break out rooms. Vanuit ons DNA zullen we ook de kapel een aantal keer per jaar verhuren aan een aanvaardbare prijs voor VZW’s die sociale & culturele events organiseren. Zo geven we de kapel terug aan het volk”, vertelt Frédéric De Backer, de vader van Gilles en voormalig hospitality manager van onder andere Capitole Gent en Vorst Nationaal.

Creatieve interpretatie van het Lam Gods

Op de perspresentatie onthulde Utopia Events ook ‘MossGod’ - een mossen vertaling van het beroemde altaarstuk ‘Het Lam Gods’ van de Gebroeders van Eyck. Het kunstwerk heeft een formaat van vier op drie meter, en is een abstracte en moderne vertaling van het bestaande kunstwerk.  “Het paneel heeft dankzij het fantastische team van Utopia Events een welverdiende thuis gevonden in de Baudelokapel, waardoor het zijn oorspronkelijke functie als altaarstuk in Gent opnieuw kan vervullen. We zijn hen oprecht dankbaar voor deze bijzondere en passende locatie”, laat designer Marieke Vos van NADA te Antwerpen weten.

Je kan de Baudelokapel huren als particulier, bedrijf of vzw. Meer info vind je op www.baudelokapel.be