Vaste & tijdelijke locaties

Apr 24, 2024, 13:55
West-Vlaams beschermd monument krijgt een tweede leven als first class eventlocatie

West-Vlaams beschermd monument krijgt een tweede leven als first class eventlocatie

25 september 2018

Op een steenworp van het bruisende stadscentrum van Kortrijk, middenin een rustige, groene buurt, ligt de gerenoveerde Hoeve De Blauwpoorte. De historische hoeve, die dateert uit de 15de eeuw en tevens een officieel beschermd monument is, werd volledig opgeknapt en opende op 21 september haar deuren als first class eventlocatie.

Het indrukwekkende landgoed, dat bestaat uit de Grote Schuur, de Stalvleugel, het Wagenhuis, het Poortgebouw met knechtenverblijf en de Binnenkoer, biedt zo talloze mogelijkheden om een spetterend feest of een zakelijk seminarie te organiseren. Tania Huys, de huidige eigenares van de hoeve, vormt samen met haar dochter Sarah Kemseke het enthousiaste team achter de nieuwe eventlocatie. Van de aankleding tot het helpen samenstellen van de juiste menu, klanten kunnen steeds rekenen op de professionele hulp van Tania en Sarah. Tijdens de opendeurdagen van 21 tot 23 september tussen 14u en 20u stelden ze de vernieuwde hoeve voor aan het grote publiek.

Geen enkel feest identiek

Vijfentwintig jaar geleden kocht Tania Huys Hoeve De Blauwpoorte in Kortrijk. Meer dan twintig jaar later, besliste ze om de vroegere omwalde vierkantshoeve, die sinds 2004 erkend is als beschermd monument, volledig op te knappen. Aannemer Immo Huys en architectenbureau Glenn Reynaert gingen aan de slag en het resultaat mag er wezen: hoge plafonds met ruwe massieve balken, een moderne bar en een gezellige binnenkoer, maar met het authentieke karakter van enkele eeuwen geleden. Samen met haar dochter Sarah vormt Tania het gedreven team achter Hoeve De Blauwpoorte, waar ze klanten helpen bij het organiseren van hun privé- of bedrijfsevenementen op maat. Met een capaciteit van 200 personen (zittend) of 300 personen voor een walking diner, zijn er tal van mogelijkheden op de hoeve voor allerlei soorten feesten. Trouwfeesten, babyborrels, communies, seminaries, productvoorstellingen,… you name it.

All around locatie

Voor de aankleding van de verschillende gebouwen op de hoeve, kunnen Tania en Sarah rekenen op Picobello en Remmerie, die het landgoed in elk mogelijk thema of stijl omtoveren. Voor lekker eten en hapjes, is er de keuze uit vijf lokale cateraars: Bon-apart, Fruy Catering, Huys van Wonterghem, Impe Catering of Traiteur Leconte, die persoonlijke menu’s samenstellen. Last but not least, is er een coole dj booth in de hoeve en een uitgebreide audio-installatie, zowel binnen als buiten op de binnenkoer, die zorgt voor de nodige swingende muziek.

Niet alleen voor privéfeesten is Hoeve De Blauwpoorte de uitgelezen locatie. Dankzij de uitstekende audio-installaties en grote projectieschermen, zijn de zalen van de hoeve ook ideaal voor het organiseren van seminaries of productvoorstellingen.  Nieuwsgierig naar wat Hoeve De Blauwpoorte allemaal te bieden heeft?

Contacteer ons voor vrijblijvende informatie:

Tania: 0475/89 98 36
Sarah: 0472/93 31 95

www.hoevedeblauwpoorte.be