Vaste & tijdelijke locaties

Mar 29, 2024, 13:43
Het Eilandje en Felix Pakhuis genoemd als hippe topbestemming

Het Eilandje en Felix Pakhuis genoemd als hippe topbestemming

11 september 2018

Onder de noemer ‘tijd voor een nieuwe generatie hippe buurten’ somt de Britse krant The Independent tien locaties op die volgens de auteur in het centrum van de (reis)belangstelling zullen komen te staan. Helemaal bovenaan prijkt Het Eilandje in Antwerpen. De krant bestempelt Felix Pakhuis als één van de mooiste restaurants in de stad.

Volgens The Independent worden Montmartre, Kreuzberg en Dalston een bank achteruit geschoven om plaats te maken voor andere hippe wijken zoals (onder meer) Praga (Warschau), Mariahilf (Wenen), Finnieston (Glasgow), Amsterdam-Noord (Amsterdam) en … Het Eilandje (Antwerpen). De auteur verwijst naar de opening van het MAS (Museum aan de Stroom) in 2011 als het keerpunt in de geschiedenis van de vroeger ietwat verloederde wijk.  

‘Aangetrokken door de hippe bars, restaurants en clubs staat de lokale bevolking in de rij voor de loftappartementen, waarvan velen zich in voormalige pakhuizen bevinden’, luidt de commentaar. ‘Eén van de mooiste restaurants van de stad is Felix Pakhuis, dat je in een voormalige opslagplaats (voor onder andere koffie, graan, kaas en zoveel meer) vindt.’

Het artikel is niet alleen een mooie opsteker voor Antwerpen en Het Eilandje, maar ook en vooral voor Felix Pakhuis zelf. Het in 1975 in onbruik geraakte pand schittert sinds 2006 opnieuw als de thuis van de meer dan 30 km archieven van het FelixArchief, het stadsarchief van Antwerpen. In 2009 sloegen Ivo De Beer en Tom Le Clef de handen in elkaar en werd het Pakhuis een toprestaurant en evenementenlocatie rijker. De knap gerenoveerde zalen lenen zich voor uiteenlopende evenementen zoals huwelijks- en familiefeesten, bedrijfsfeesten en andere coprporate events. Ook de Antwerpse vestiging van het populaire foodconcept van Wim Ballieu, Balls & Glory, heeft een plek gekregen in het Felix Pakhuis.

Copyright foto 1 afbeelding galerij: © Morrec

Meer info:

www.felixpakhuis.nu

Meer van Felix Pakhuis :

Felix Pakhuis