Vaste & tijdelijke locaties

Mar 29, 2024, 17:01
Alle topspelers onder één dak op Prolight + Sound

Alle topspelers onder één dak op Prolight + Sound

16 maart 2017

Van 4 tot en met 7 april 2017 vindt in Messe Frankfurt de internationaal befaamde beurs Prolight + Sound plaats. Traditiegetrouw focust het vierdaagse vakevenement voor event & stage technologie, AV-mediatechnologie, systeemintegratie, studiotechnologie en broadcasting op de meest recente ontwikkelingen en de nieuwste producten in de sector. Het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe concept bleek een inslaand succes en blijft dus behouden.

Alle topspelers aanwezig

Met het oog op een forse uitbreiding van het spectrum aan producten en diensten verhuisde Prolight + Sound in 2016 naar het oostelijk deel van de Messe in Frankfurt. De beurs vond toen ook voor de eerste keer plaats van dinsdag tot en met vrijdag. Het bleek een beslissing die door zowel exposanten als vakbezoekers duidelijk naar waarde werd geschat, getuige de uitstekende reacties na afloop van de editie 2016 én de ondertussen bevestigde aanwezigheid van alle topspelers op de komende editie.

Maar er is meer! Naast een compleet aanbod en indrukwekkende standen presenteert Prolight + Sound opnieuw een uitgebreid seminarieprogramma, waarbij alle segmenten van de business ruimschoots aan bod komen. De organisatie wil in 2017 nog meer de focus leggen op het promoten van jonge krachten en zet alles in het werk om speciale zones te creëren om het contact tussen bedrijven en geschoold personeel te intensifiëren.

Zeven hallen en buitenexpo

Prolight + Sound is met voorsprong ‘s werelds meest vooraanstaande businessplatform en showcase voor de event-technologiesector. De bezoekers krijgen er een ongezien groot, actueel marktoverzicht van de nieuwste producten, trends en technologieën. De layout van de hallen wijzigt niet ten opzichte van 2016, wel maakt de organisatie zich sterk uit te kunnen pakken met een nog betere bezoekersoriëntatie. Prolight + Sound strekt zich uit over niet minder dan zeven beurshallen én een uitgebreide buitenexpo. Ruim voldoende om de presentatie van de verschillende productgroepen verder te optimaliseren. Om de professional toe te laten zijn of haar bezoek nog beter te plannen, is Prolight + Sound opgesplitst in verschillende segmenten: ‘Audio + Sound’ (Hall 3.1, Hall 4.1), ‘Light + Stage’ (Hall 3.0), ‘Light + Multimedia’ (Hall 4.0), ‘Light + Entertainment’ (Hall 5.0) en ‘Education + Associations’ (Forum.0). De buitenexpo maakt het dan weer mogelijk om nieuwe producten en technieken te presenteren in realistische, openluchtomstandigheden. De Concert Sound Arena, waar de bezoekers PA-systemen ‘live’ in actie kunnen horen en zien, is dit jaar centraal gelegen op de Agora in het middelpunt van de oostelijke hallen. Dichtbij de City-ingang zal de Live Sound Arena mobiele PA-systemen tonen, terwijl er ook een buitenzone voorzien is voor onder meer mobiele podia, tentopstellingen en LED walls.

Drie seminarieblokken

Naast een verbeterd gidssysteem, dat de bezoeker toelaat om vlotter de verschillende productgroepen terug te vinden, worden er in 2017 ook specifieke brochures verspreid. Deze zogenaamde ‘Quickfinders’ groeperen in een helder overzicht de verschillende exposanten in de productsegmenten ‘Broadcast, Production & Recording’, ‘Stage & Theatre’, ‘Media Technology & System Integration’ en ‘Event & Congress’. Bovendien kunnen de standhouders ook opgezocht worden via de unieke zoekmachine van de Prolight + Sound website en de Prolight + Sound app.

Het spreekt voor zich dat een echte vakbeurs niet zonder een passend randprogramma kan. En dat is dit jaar bij Prolight + Sound beslist het geval. Het aantal events binnen het seminarieprogramma wordt zelfs opgeschroefd met opnieuw een plejade aan interessante sprekers die het zullen hebben over technische innovaties, nieuwe toepassingsgebieden en marketing & management. Om alles overzichtelijk te maken werkt de beurs met drie seminarieblokken: de Prolight + Sound Conference richt zich op event- en AV-mediatechnologie, de Eventplaza Conference op event & incentive managers, HR managers en congres/conferentieorganisatoren, en het vorig jaar met succes gelanceerde Manufacturers’ Forum dat focust op technologische trends met specifieke projecten.

Overlapping met Musikmesse

Net als vorig jaar kunnen professionals van de gelegenheid gebruikmaken om een kijkje te nemen op de Musikmesse. De internationale vakbeurs voor muziekinstrumenten, bladmuziek, muziekproductie en ‘Music Business Connections’ vindt namelijk diezelfde week plaats van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 april in de aanpalende hallen van Messe Frankfurt. De drie overlappende dagen – één dag meer dan vorig jaar - versterken de synergie tussen beide vakevenementen en maken een bezoek aan de Messe Frankfurt meer dan de moeite waard. Beide beurzen samen trokken vorig jaar meer dan 100.000 bezoekers uit 130 landen en 2.000 exposanten uit 60 landen.

Bezoek de beurs op één dag

Belgische vakmensen kunnen Prolight + Sound bezoeken in 1 dag dankzij de rechtstreekse ICE hogesnelheidstreinen en daarbij gebruikmaken van een speciale korting. Dagelijks sporen immers zes ICE’s tussen Brussel Zuid en Frankfurt am Main (Hauptbahnhof). De eerste ICE vertrekt om 06u25 en bereikt Frankfurt om 09u30. De laatste directe terugreis is mogelijk om 16u27 en komt aan in Brussel om 19u35. Voor meer informatie en tickets: www.nmbs.be

Om het aanschuiven aan de kassa te vermijden, kunt u uw ticket nu online kopen tegen een voordeliger tarief via www.tickets.messefrankfurt.com. In het ticket zit het gratis openbaar vervoer (S-Bahn, U-Bahn en bus) in Frankfurt am Main (RMV-netwerk) inbegrepen.

Alle beursinformatie evenals een overzicht van de aanwezige exposanten kunt u terugvinden op de website www.pls.messefrankfurt.com. Ook de Belgische vertegenwoordiging Messe Benelux staat klaar om bezoekers en geïnteresseerden in de beurs verder op weg te helpen.

Messe Benelux België-Luxemburg BVBA
Warmoesberg 11 bus 3b
1000 Brussel

Contact: Kristof Nelis, Sales & Marketing Manager

Tel: +32 (0)2/880.95.87
Fax: +32 (0)2/880 95 86
Mobiel: +32 (0)491/61.93.92

E-mail: kristof.nelis@messefrankfurt.be - info@messefrankfurt.be

www.pls.messefrankfurt.com