Vaste & tijdelijke locaties

Mar 29, 2024, 12:23
Chocoladesalon : een heerlijke en solidaire openingsavond

Chocoladesalon : een heerlijke en solidaire openingsavond

27 januari 2017

Heel binnenkort gaat het Chocoladesalon van Brussel van start. Bovendien worden de deuren tijdens de openingsavond van donderdag 9 februari ook opengesteld voor het grote publiek. Het wordt een heerlijke en solidaire avond voor het goede doel! De tickets worden verkocht aan € 30, waarvan € 10 wordt overgemaakt aan Télévie, voor het onderzoek naar kanker en leukemie.

Het salon wordt feestelijk geopend in aanwezigheid van Prinses Lea van België, die er onder meer zal genieten van de modeshow van jurken in chocolade, gedragen door bekende namen, met Marlène de Wouters als presentatrice.

Je favoriete presentatrices in jurken van chocolade? Genieten van het exclusieve programma van de openingsavond van het Salon, dat normaal gezien is voorbehouden aan de media en vips? In avant‐première het Salon bezoeken in bevoorrechte omstandigheden ... en dat ook nog eens voor het goede doel? Dat kan nu!

In aanwezigheid van:

  • H.K.H. Prinses Lea van België
  • Cécile Jodogne, Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel
  • Philippe Close, Schepen van Toerisme, Financiën en Personeel van Stad Brussel

Programma:

19 u. - Onthaal van de genodigden en verkenning van het Salon in avant-­première

20 u. -­ Modeshow met chocoladejurken, gepresenteerd door Marlène de Wouters met de deelname van École  Broadway, de eerste school voor musical comedy in België

Télévie werd in het leven geroepen in 1989 om het onderzoek naar leukemie en kanker bij kinderen en volwassenen te financieren. Sinds zijn 28 bestaansjaren zamelde het al € 162.540.832 in (€ 10.141.650 in 2016). Met dat totaalbedrag konden 2114 onderzoeksprojecten en 2113 wetenschappelijke projecten worden bekostigd. Télévie 2017 wordt afgesloten op 22 april. Informatie op televie.be

De tickets worden verkocht voor € 30, waarvan € 10 wordt overgemaakt aan Télévie.

Tickets enkel in voorverkoop op de websites brussels.salon-­du-­chocolat.com -­  www.visit.brussels agenda.brusselswww.fnac.be en in de winkels van FNAC

HET PROGRAMMA VAN HET SALON       

FASHION DCHOCOLADEMODESHOWS : Iedere dag, Podium Cacao Show    

Tijdens de openingsavond worden 18 uitzonderlijke jurken in avant-première aan het publiek onthuld tijdens een modeshow die elke dag om 17 u plaatsvindt. Chocolatiers en couturiers werken in duo's rond het thema Back to the future om een avant-­gardistische en overheerlijke collectie voor 2017 voor te stellen.

RECEPTEN / DE CHEFS VOEREN HUN SHOW OP! Iedere dag, Podium Pastry Show        

In de ruimte Pastry Show maken chefs, chef-­patissiers, jong talent en befaamde chocolatiers live lekkers klaar en ontsluieren ze hun professionele tips & tricks. Van techniek naar lekkers om met volle teugen van te genieten!

CONFERENTIES / CACAOCULTUUR : Iedere dag, Podium Cacao Show        

Bezoekers kunnen hun kennis bijschaven en alle subtiliteiten van cacao en chocolade ontdekken tijdens conferenties onder leiding van deskundigen en ervaren liefhebbers op het podium van de Cacao Show.

WORKSHOPS VOOR SMULLEN & ONTDEKKEN    

Les Secrets du Chef geeft bezoekers in originele kooklessen een initiatie tot chocoladebewerking, en dat in het bijzijn van Mélanie, Belgisch kandidaat en finaliste van Le Meilleur Pâtissier, uitgezonden op M6.

CHOCOLAND CACAOLESSE/ ACTIVITEITEVOOKINDEREN    

Kleine chocoladeliefhebbers hebben een afspraak in Chocoland voor workshops die ze inwijden tot de chocoladetechniek en helpen met de realisatie van verrassende producten. In samenwerking met het instituut Émile GryzonCeria en De Belgische Chocoladeroute. Inschrijving ter plaatse. Opgelet: de plaatsen zijn beperkt: 12 kinderen per workshop, ieder uur. Workshops voorbehouden aan kinderen van 6 tot 12 jaar.

HULDE AAN DE NIEUWE GENERATIE    

De ruimte Jong Talent, gesponsord door Stad Brussel, stelt de beloftevolle ambachtslieden van het Brussels Gewest voor.

TRENDY GEBAK!    

De nieuwe ruimte Trendy Gebak brengt een eerbetoon aan het gebak van vandaag en morgen, tussen traditie en vernieuwing...

ONTMOETINGEN / SIGNEERSESSIES DOOR AUTEURS

In samenwerking met de bekende Brusselse boekhandel Filigranes geeft het Salon zijn bezoekers de kans om de nieuwste culinaire literatuur te ontdekken en recent verschenen boeken over gastronomie, chocolade en gebak te laten signeren door de auteurs.

MASTER CLASSES KOFFIE & CHOCOLADE

Masalto, specialist in espresso's, zal op het Chocoladesalon een bar inrichten waar bezoekers de hele dag koffie kunnen kopen en kunnen genieten van Master Classes Combinatie Koffie & Chocolade met degustaties van de beste koffie en chocolade (2 keer per dag).

VAN BOON TOT TABLET - CALLEBAUT    

Het publiek ontdekt alle stappen in de verwerking van cacao tot chocolade  dankzij de productieband die Callebaut op het Salon namaakte. Het heerlijke merk verwelkomt in zijn lounge ook exposanten en journalisten voor ontspannende momenten of professionele ontmoetingen.

TENTOONSTELLINGEN & HAPPENINGS    

Met de chocoladefanaten die zijn aangesloten bij de organisatie  De Belgische Chocoladeroute  neemt het bruine goud verschillende vormen aan op het Salon: de chocolade die wij eten is ook goed voor de huid en, in de handen van een goochelaar, onthult chocolade nog veel andere geheimen! Afspraak aan de stand van De Belgische Chocoladeroute om er aan de hand van een unieke tentoonstelling alles over te ontdekken!

Maar er zijn nog veel andere evenementen te ontdekken aan de stands. Denk maar aan Neuhaus, die dit jaar 160 jaar wordt, en de verrassing die Leonidas voor je in petto heeft!

Je vindt alle praktische informatie en het programma op: brussels.salonduchocolat.com