Vaste & tijdelijke locaties

Apr 28, 2024, 1:56
Forte Village Resort breidt aanbod verder uit met Forte Arena

Forte Village Resort breidt aanbod verder uit met Forte Arena

16 september 2016

Onder meer Andrea Bocelli en Anastacia maakten er afgelopen zomer hun opwachting, maar ook voor andere evenementen is de Forte Arena in Santa Margherita di Pula (een dorp in het zuidoosten van Sardinië) een uitgelezen plek. Het openluchttheater biedt plaats aan 5.000 toeschouwers en is een nieuwe parel aan de kroon van het befaamde Forte Village Resort in de buurt van Cagliari. 

Forte Village Resort in Santa Margherita di Pula stond al langer bekend als de belangrijkste locatie om evenementen te ontvangen in het Middellandse Zeegebied, maar schakelt nu nog een versnelling hoger. Met de Forte Arena voegt het resort daar een nieuwe spektakelruimte met een capaciteit van 5.000 plaatsen aan toe. Het openluchtamfitheater programmeert niet alleen een keur aan internationale sterren, maar leent zich ook perfect voor evenementiële shows. Uitgerust met de modernste technieken, vaart de Forte Arena ook een ‘groene’ koers met respect voor de overvloedige aanwezige natuur op Sardinië. Het resort is immers omringd door 50 hectare dennenbos en ligt aan de rand van een zandstrand met kristalhelder water. 

Ondertussen passeerden de Italiaanse tenor Andrea Bocelli en popdiva Anastacia al de revue en maken de komende maanden nog verschillende andere ‘stars’ hun opwachting. Het Forte Arena-project sluit perfect aan op de strategie om van Sardinië het hele jaar door een attractieve bestemming te maken”, vertelt Lorenzo Giannuzzi, CEO van Forte Village Resort en de Forte Arena. “Onze plaatselijke cultuur en het levendige karakter van de streek zullen de bezoekers beslist overtuigen.”

Naast concerten die zowel voor het publiek als de gasten van het resort toegankelijk zijn, zal de Forte Arena ook gebruikt worden als extra locatie voor MICE-activiteiten. 

Met 18 vergaderzalen en de grote Pala Forte tent met een capaciteit van 2.000 personen, acht 4- en 5-sterrenhotels (goed voor een totaal van 650 kamers en 1.300 bedden), 21 restaurants (5-sterren), tien zwembaden, thalassotherapie en een multisport recreatiecentrum, biedt Forte Village Resort de grootste capaciteit voor evenementen van het hele Middellandse Zeegebied. Vergaderingen tot 2.500 deelnemers zijn perfect mogelijk.

Het resort staat ook garant voor een uniek MICE-aanbod en dat allemaal binnen vijf minuten wandelafstand. De infrastructuur laat immers toe het aantal verplaatsingen tot een absoluut minimum te beperken en biedt evenementenorganisatoren een ongekende flexibiliteit: men kan er bijvoorbeeld probleemloos een congres voor 900 deelnemers organiseren, gebruikmakend van de grote zalen of een vijftigtal kleinere ruimten, alvorens over te gaan naar een receptie en zittend diner om dan af te sluiten met een spektakelrijke show. Onder meer Ferrari, Porsche, Mercedes, Vodafone, L’Oréal en Danone kozen al voor het resort als locatie voor hun internationale events.

Meer info (MICE)

www.fortevillageresort.com

Reservaties MICE

Tel: +39 070 921 8003
Fax: +39 070 921 113
mice@fortevillage.com

Benelux-vertegenwoordiging
Dominique Raguis
E-mail: dominique.raguis@gmail.fr