Vaste & tijdelijke locaties

Apr 18, 2024, 4:53
Fast Forward palmt Antwerpen in met een stadsfestival vol sport en lifestyle

Fast Forward palmt Antwerpen in met een stadsfestival vol sport en lifestyle

08 juli 2016

Antwerp City Drops op 24 en 25 september: bmx’en & skaten in de stad

Bmx’en op de Groenplaats, skaten op de Jordaenskaai en in Park Spoor Noord, biken op de Grote Markt, dancebattles in de Kammenstraat, marktjes afschuimen – op 24 en 25 september kan dat én nog veel meer op de elf verschillende locaties in de stad. Onder de naam Antwerp City Drops laat Antwerpen dan immers het beste van de (inter)nationale urban scene op de stad los, zowel op het vlak van urban sports als lifestyle & culture. Fast Forward staat in voor de organisatie en de productie van het evenement.

Antwerpen is een stad die bruist van energie. Dat wordt nóg maar eens duidelijk op 24 en 25 september. Antwerp City Drops dompelt de stad dan onder in het beste van de Belgische én internationale urban scene. Onder andere skaters, slackliners, graffiti-artiesten, freerunners, bmx’ers en breakdancers geven het beste van zichzelf. Maar ook marktjes, street art en dj’s zorgen voor een onvervalste urban sfeer. Liefhebbers kunnen op verschillende locaties gratis genieten van allerlei activiteiten.

“Op elf verschillende vaste én pop-up locaties in de binnenstad zullen sport-, lifestyle- en culturele activiteiten te beleven vallen. Het straatbeeld vormt het decor voor verschillende activiteiten en installaties. Zo ontdek je de stad Antwerpen en z’n troeven op een verrassende én niet-alledaagse manier,” zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout, “Van de Sint-Jansvliet naar de Kammenstraat, over de Groenplaats, langs de Grote Markt naar de Jordaenskaai, het Steenplein en de Veemarkt. Van het MAS, de Wapper en Park Spoor Noord.”

Straffe stunts en groot spektakel

In 2011 nog was Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad, in 2013 Europese Sporthoofdstad. Urban sporten als bmx’en, freerunning, skateboarden en slackline, waarbij deelnemers balanceren op een strak gespannen kabel, namen de stad over. Om op die sporten te blijven inzetten, wordt de stad op 24 en 25 september omgetoverd tot ‘urban scene’. Het laatste weekend van september zit vól straffe stunts en groots spektakel. Naar aanloop van het festival vinden er sinds mei in de hele stad al verschillende initiaties en demonstraties plaats en ook in de zomermaanden vinden er tal van activiteiten plaats. Zo komt de stad al in de juiste sfeer voor de apotheose eind september.

Europese wedstrijden met grote prijzenpot

Op de zes eventlocaties kunnen bezoekers verschillende topsporters aan het werk zien. Tijdens de Europese skateboardwedstrijd verdeelt een internationale jury een prijzenpot van 10 000 euro. En met de Europese wedstrijden BMX Dirt en de Skate Bowl, is er telkens 5000 en 3000 euro te verdelen. Maar wie wil, kan natuurlijk ook zélf stoere kunstjes uithalen. Vier pop-uplocaties zitten bovendien vol bruisende activiteiten. Op deze vier locaties (de Wapper, het Steenplein, de Veemarkt en het Sint-Jansvliet) wordt er basketbal, voetbal, freerunning en ropeskipping aangeboden. Tussen al het sporten door komen bezoekers op adem bij de foodtrucks, op de ambachtenmarkt en het marktje met streekproducten. Daar zorgt toepasselijke muziek voor extra sfeer.

Praktisch

  • Antwerp City Drops
  • zaterdag 24 en zondag 25 september 2016
  • op elf verschillende plaatsen in heel Antwerpen
  • programma

www.antwerpcitydrops.be