Vaste & tijdelijke locaties

May 25, 2024, 19:34
Een prestigieuze en unieke locatie voor onvergetelijke evenementen

Een prestigieuze en unieke locatie voor onvergetelijke evenementen

10 mei 2024

Als culturele hotspot vol geschiedenis en onderdeel van het uitzonderlijke erfgoed van Wallonië, vormt de Abdij van Stavelot de ideale locatie voor al uw evenementen, van vergaderingen en seminaries voor een tiental personen tot galadiners, banketten en feesten voor maar liefst 500 gasten.

Via een gang vol mysterie bereiken uw gasten de gewelfde kelder, ze kunnen genieten van een receptie, personeelsfeest of banket in een uniek kader. Voor al dat lekkers kan er gekozen worden uit een lijst van 9 toegewijde cateraars. Voorafgaand kunnen uw gasten al genieten van een exclusief aperitief in een van de drie musea van internationaal niveau die in de abdij gehuisvest zijn. Naast het Historisch Museum van het Prinsdom Stavelot-Malmedy en het Guillaume Apollinaire Museum kan er ook een glas champagne worden gedronken tussen de auto's in het volledig geprivatiseerde Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps. Dit zal ongetwijfeld een sterke indruk nalaten op iedereen. Bij mooi weer kunt u ook kiezen voor de kloostertuin, simpelweg het mooiste terras van Stavelot.

Om uw evenementen te organiseren heeft de Abdij van Stavelot verschillende samenwerkingen afgesloten. Wilt u verrassen en intrigeren met een beetje entertainment verzorgd door Blancs Mûssis, een gezelschap van lokale folkloristische acteurs die de geschiedenis en rituelen van hun broederschap zullen uitleggen? Of wat dacht u ervan om het mooiste circuit ter wereld te bezoeken, met het Circuit van Spa-Francorchamps op slechts een steenworp afstand? Of durft u als teambuilding uw collega’s uit te dagen om zichzelf te overtreffen en te abseilen vanaf de toren van de oude abdijkerk, zo’n 30 meter hoog?

Kortom, deze prestigieuze evenementensite, die perfect geïntegreerd is in de pittoreske charme van de stad Stavelot en ideaal gelegen vlakbij de natuurgebieden van de Ardennen, heeft alle troeven in huis om van uw volgende evenement een onvergetelijk succes te maken...

Abbaye de Stavelot
Pierre Erler
+32 (0) 80 88 08 78
+32 (0) 476 688 500
p.erler@abbayedestavelot.be
www.abbayedestavelot.be

Meer van VISITWallonia :