Event technologies

Aug 13, 2022, 7:32
De eerste editie van metaverse festival MET AMS
@setvexy

De eerste editie van metaverse festival MET AMS

23 juni 2022

De eerste editie van MET AMS is met meer dan 1.500 bezoekers een groot succes. De organisatie kijkt met een tevreden glimlach terug op vier dagen MET AMS. Tijdens MET AMS konden bezoekers zich volledig onderdompelen in de onderwerpen metaverse, NFT en Web 3.0.

Het festival trok een breed internationaal publiek en maakte voor hen inzichtelijk wat de komst van het metaverse gaat betekenen voor onderwerpen als kunst, muziek, mode en duurzaamheid. Zodoende kwam een bont gezelschap van designers, developers, kunstenaars, artiesten, ondernemers, investeerders, grote en kleine merken van over de hele wereld samen op het Westergasterrein in Amsterdam. “De metaverse is onontgonnen gebied. Dat biedt oneindig veel kansen voor zoveel verschillende werkvelden en expertises. Iedereen is enthousiast en leergierig. Het is digitaal pionieren en dat merk je aan de levendige vibe.” zo vat de mede-organisator Rik Woldring  zijn terugblik op MET AMS samen.

MET Buitenland
Het festival was de eerste in zijn soort en speelde zich met dit succesvolle debuut meteen in de kijker bij andere organisatoren in andere landen. Het concept combineerde een inhoudelijke conferentie met een scala aan culturele side events en een nachtprogrammering. “De metaverse en alles wat daarbij komt kijken gaat in de toekomst impact hebben op iedereen zijn leven. MET AMS heeft laten zien dat het onderwerp metaverse met de juiste insteek een grote massa kan aanspreken. We gaan dit concept daarom ook internationaal doorontwikkelen.”