Event technologies

Sep 24, 2018, 17:26
Dubbele opt-in: een blijver voor Flexmail

Dubbele opt-in: een blijver voor Flexmail

06 november 2017

Een nieuwe trend in de markt zorgt ervoor dat de dubbele opt-in wordt veranderd naar een single. In dit artikel leggen we uit waarom Flexmail toch voor dubbel opt-in als standaard blijft kiezen.

Waarom een opt-in?

342017flexmail siteBij voorkeuren kan de klant zelf kiezen waarover hij informatie wil ontvangen.

Uitbouwen van e-mailmarketinglijsten blijft een werk van lange adem. Diverse opt-informulieren op websites proberen dat werk lichter te maken. Bij een single opt-in riskeer je onbeschermd te zijn tegen spambots en een verhoging van het aantal bounces. Door het preference center te gebruiken kan je heel makkelijk aangeven waar de klant zich voor inschrijft. Op deze manier kan de klant zelf beslissen waar hij informatie van wil of niet meer wil ontvangen.

Een ander voordeel is dat wanneer je alleen naar geïnteresseerde klanten stuurt, je niet meer moet betalen aan klanten die je content niet willen.

Dubbel of enkel?

  • Bij een enkele opt-in ben je ingeschreven voor een mailing door éénmaal een e-mailadres achter te laten.
  • Bij een dubbele opt-in geeft de (potentiële) klant effectief toestemming voor het ontvangen van de nieuwbrief of mailcampagne. Dat doen ze door een bevestigingsmail te sturen.

Hoe werkt dat?

De bezoeker laat zijn e-mailadres achter op de website of via sociale media. Daarna volgt een mail met daarin een link om de inschrijving te valideren. Hiermee sluit je uit dat andere personen jou kunnen inschrijven zonder dat je hier weet van hebt. Vaak is dit een simpele mail met daarin een link om te bevestigen – in de vorm van platte tekst is dan zeker geen uitzondering.

Is een dubbele opt-in verplicht?

Voorlopig is een dubbel opt-informulier niet verplicht in België en Nederland. In Duitsland is dat wel zo. Toch raden we bij Flexmail steeds aan hier ook al te opteren voor deze extra stap, zeker met de GDPR in het vooruitschiet.

Duidelijke Call to Action

Maak steeds duidelijk wat je met het e-mailadres zal doen. Gebruik daarvoor een duidelijke CTA. Zo kan je de klant duidelijk maken waar hij zich aan kan verwachten. Dat kan gaan van promotionele e-mails tot een wekelijkse nieuwsbrief.

www.flexmail.eu