Event management

Sep 20, 2020, 6:08
AIM Group International transformeert wetenschappelijk congres in een virtuele interactieve ervaring

AIM Group International transformeert wetenschappelijk congres in een virtuele interactieve ervaring

28 april 2020

AIM Group International, een bedrijf gespecialiseerd in congressen, evenementen en communicatie, maakt de weg vrij voor de organisatie van evenementen ondanks de Covid-19 crisis en organiseert een volledig digitaal congres voor de Mediterranean Meeting AIOP.

De Italiaanse Academie voor Prothetische Odontologie (AIOP) heeft besloten om de twaalfde editie van het jaarlijkse congres, oorspronkelijk gepland in het congrescentrum in Riccione (Italië), te verplaatsen en een volledig digitaal evenement te organiseren dat online wordt gehouden van 30 April tot 2 mei, dankzij samenwerking en partnerschap met AIM Group International en technische ondersteuning van Tecnoconference - TC Group. AIOP is de eerste Italiaanse wetenschappelijke vereniging die met deze oplossing experimenteert.

De wetenschappelijke inhoud van het congres was bepaald, de sponsors waren bevestigd, een groot aantal deelnemers was al geregistreerd en AIOP was klaar voor innovatie: dat waren dus de juiste omstandigheden om te beslissen om dit nieuwe format uit te voeren, waarbij een echt event en digitale ervaring wordt.

Afgevaardigden kunnen de congressessies op afstand volgen door simpelweg online verbinding te maken met het AIOP On Air-platform op hun pc, tablet of smartphone. Het zal mogelijk zijn om met sprekers te communiceren en van gedachten te wisselen met andere deelnemers via forums en pollingsystemen, waardoor de online deelname hoog blijft.

De virtuele locatie die het evenement zal hosten, is realistisch en meeslepend. Het is een soort virtuele televisiestudio, met verschillende grafische configuraties afhankelijk van het type sessie. De sprekers kunnen er hun presentaties geven en vragen live beantwoorden.