Event management

Apr 23, 2019, 20:45
Olivia Devuyst versterkt e5 mode als Marketing Manager

Olivia Devuyst versterkt e5 mode als Marketing Manager

06 september 2018

e5 mode stelt Olivia Devuyst aan als nieuwe Marketing Manager. Zij wordt verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de marketing- en communicatiestrategie van e5, het e-commerceluik en de uitrol van het customer relationship management-systeem (CRM). Devuyst leidt het 14-koppige marketingteam en moet onder meer het imago van e5 mode scherpstellen.

Als Marketing Manager moet Olivia Devuyst het merk e5 mode uitdragen en positioneren: Belgische mode voor de actieve 40-plusser. e5 zet sterk in op een persoonlijke aanpak dankzij een uitgebreide kennis van de klant. Daarnaast wil e5 ook online een familiale klanten-community opbouwen.

Het imago van e5 mode updaten is een belangrijke taak van Devuyst. “e5 mode heeft nog steeds het imago om een kledingketen voor 70-plussers te zijn”, zegt Devuyst. “We richten ons inderdaad op een specifieke doelgroep, maar dan wel op 40-plussers. Mannen en vrouwen. Dat idee veranderen en uitdragen wie e5 is en wat we kunnen bieden, is de grootste uitdaging.” Devuyst wil dan ook de sterktes van e5 uitspelen bij de doelgroep: “We hebben heel wat troeven in handen: e5 mode is 100% Belgisch en verkoopt kwalitatieve kledij voor uiteenlopende vormen en maten aan een correcte prijs. e5 is de ‘boetiek’ bij jou in de buurt. Online zetten we in op inspiratie en toegankelijkheid.”

Klantenkaart-pionier

CEO Alexander Talpe ziet marketing als een uitdaging. “e5 mode is groot geworden dankzij direct marketing, we zijn altijd gegaan voor een rechtstreekse benadering van de klant”, zegt Talpe. “Wij hadden een voortrekkersrol op het vlak van klantenkaarten bijvoorbeeld. Meer dan 97% van de klantenaankopen wordt geregistreerd via die kaart. De uitdaging is nu om dat klantenbestand om te vormen naar een echte ‘community’, met een sterke nadruk op een lokale en persoonlijke benadering.”

e5 wil een enthousiaste familie zijn, die elke dag haar best doet om haar klanten zich goed in hun vel te laten voelen. e5 mode is dan ook gekend voor de familiale sfeer in de winkels. “Toen ik in de winkel kwam, viel de vriendelijkheid van het verkoopteam en de aandacht voor de klant mij meteen op”, vertelt Devuyst. “Het voelt voor mij een beetje als thuiskomen bij e5. Die persoonlijke touch wil ik in de gehele communicatiestrategie doortrekken: een band creëren of onderhouden met de klant door makkelijk aanspreekbaar te zijn en via authentieke communicatie.”

Het traject van Olivia Devuyst

Olivia Devuyst heeft de nodige ervaring in sales en marketing. Ze begon haar carrière als Advertising Manager bij Roularta. Ook bij Medialaan had ze vervolgens een sales-functie. Daarnaast is de retail-sector haar niet onbekend. Devuyst was vijf jaar aan de slag als Marketing Manager bij Krëfel. De voorbije vijf jaar was ze respectievelijk Marketing Manager en Brand & Store Concept Manager bij ICI PARIS XL. Daar stond ze onder meer in voor de branding en het uitdenken van het nieuwe winkelconcept. Ervaring die ook bij e5 van pas komt. 

Over e5 mode

Familiebedrijf en modeketen e5 mode is een vaste waarde in het Belgische modelandschap. Onder het motto ‘zo zie ik me graag’, brengt e5 mode betaalbare en kwalitatieve kleding op de markt. De modeketen verkoopt een mix van eigen en internationale merken, voor vrouwen en mannen, ook in haar webshop. e5 mode richt zich op 40-plussers en krijgt elk jaar 500.000 klanten over de vloer.

Het bedrijf werd gesticht in 1979 en heeft een 70-tal winkels, verspreid over heel België, waarvan twee Experience Stores. e5 mode stelt ca. 470 mensen tewerk. De jaarlijkse omzet bedraagt ruim 80 miljoen euro. Het hoofdkantoor van e5 mode is gevestigd in Sint-Niklaas. e5 werd al een aantal keer verkozen tot ‘Beste Winkelketen van België’ in verschillende categorieën en kreeg de ‘Webshop Award Belgium 2017-2018’ voor zowel dames- als herenmode.

Voor meer informatie:

www.e5mode.be