Event management

Mar 29, 2024, 7:23
The Event & Communication Days

The Event & Communication Days

30 november 2016

Op 19 en 20 april 2017, ontvangt ICC Ghent de allereerste "Event & Communication Days", een salon-event dat op initiatief van de associaties Febelux en B.E.S.A. verschillende leveranciers uit de sector verzamelt. 

"Met B.E.S.A. speelden we al langer met het idee om een beurs te organiseren om de producten en werking van onze leden te tonen aan de wereld van de organisatoren," aldus Bart Van Den Daele, bestuurder van B.E.S.A., de Belgische associatie van leveranciers. "Wij hopen dat zoveel mogelijk leden en niet-leden van deze gelegenheid gebruik zullen maken, als exposant of als bezoeker. Maar het belangrijkste voor ons is dat we een kwaliteitsvolle beurs kunnen aanbieden, iets wat nog niet bestaat in België."

"Een initiatief als The Event & Communication Days is belangrijk voor de sector van de beurzen, congressen en events," vervolgt Frédéric François, voorzitter van Febelux. "Het is een uitstekende gelegenheid om dit type media te promoten en onder de aandacht te brengen bij de marketing managers van bedrijven. Wij gaan onze leden dan ook proberen te overtuigen om als standhouder aanwezig te zijn, en zich te presenteren aan de 1.500 tot 2.000 marketeers die we daar hopen te zien."

"Als associatie willen we ook een grote rol spelen voor de invulling van de content van het salon. Op de eerste dag van het evenement zullen we een aantal zeer interessante lezingen en seminaries organiseren. In dit kader komen verschillende thema’s aan bod : PR rond events, de organisatie van events, het verhogen van het rendement dat je uit een event haalt… Febelux gaat hiervoor interessante sprekers verzamelen die de inhoud zeer interessant maken, en die van de ‘EC Days’ een niet te missen evenement zullen maken."

The Event & Communication Days richten zich op professionals  – agentschappen en corporate – die verantwoordelijk zijn voor de organisatie van B2B en B2C evenementen en salons.

Het salon opent zijn deuren op woensdag 19 en donderdag 20 april in ICC Gent, in de aanloop naar de Benelux Event Awards.

ecdays.be