Event management

Apr 20, 2024, 15:32
Total-E verzorgt signage heropening vertrekhal Brussels Airport

Total-E verzorgt signage heropening vertrekhal Brussels Airport

09 mei 2016

Total-E is een jong en dynamisch bedrijf dat diensten en materialen levert voor uiteenlopende evenementen. Het aanbod dat Total-E biedt is vrijwel uniek in de Benelux en wordt constant uitgebreid en vernieuwd. Sinds enkele jaren werd het aanbod uitgebreid met E-Signage. Deze afdeling is gespecialiseerd in in- & outdoor branding, signalisatie en printing voor o.a. expo events.

Met een in-house DTP team, een state of the art drukkerij en een gespecialiseerde montageploeg, kan Total-E hierdoor hun klanten een full-service aanbieden met een korte communicatieweg en vlotte informatiedoorstroming voor alle behoeften.

Sinds een aantal jaren mag Total-E o.a. Brussels Airport Company tot zijn klanten rekenen. Het gaat om de visuele communicatie, zoals belettering, lichtreclames, displays, wegwijzers, aankondigingsborden, enzovoort.

Een grote opdracht die de printers en plotters gedurende het hele jaar aan het werk houdt. Naast het produceren van de materialen zorgt Total-E ook voor montage ter plaatste. Een team van een drietal ervaren monteurs trekt daarom elke dag naar Zaventem voor nieuwe plaatsingen en onderhoud van bestaande producten.

Ook op 22 maart was dit het plan.

De Beringse crew was bijna aangekomen op de parking van de luchthaven toen de berichten van de ontploffingen hen bereikten. Zij maakten rechtsomkeer en kwamen aangedaan maar veilig terug in het magazijn. Door de jarenlange samenwerking met de mensen van Brussels Airport voelt Total-E zich vanzelfsprekend sterk verbonden met hen en hun passagiers.

Nog diezelfde dag werd een noodplan in gang gezet en werd intern de productie opgestart voor aangepaste signage. Het team van Brussels Airport  deed, zwaar aangeslagen, het bijna onmogelijke in de komende weken en pasten op bijna dagelijkse basis de flow aan de omstandigheden aan. De machines in Beringen draaiden dag en nacht en iedere dag reed de crew  naar Brussel om wat afgewerkt was, te plaatsen.

Het waren chaotische dagen.

Recent werd besloten dat de vertrekhal opnieuw geopend zou worden. Streefdatum was maandag 2 mei. Een bijna onmogelijke opdracht. Maar “samen” kan je altijd iets meer en op vrijdag 30 april, om middernacht, was alles in orde en was de signage volledig aangepast. Dit betekent een volume van enkele honderden panelen, meer dan 80 staanders en beduidend meer dan 1 vierkante kilometer folie die werden geproduceerd en geplaatst.

De Total-E crew stond voor het naar huis gaan nog even stil bij de vele slachtoffers van 22 maart. Een stil en intens moment bij de herdenkingsmuur in een toen nog lege vertrekhal.

www.total-e.com

Meer van Total E TotalE :

Total-E