Event Destinations

Feb 22, 2024, 5:27
Antwerpen blikt terug op een geslaagd MICE-jaar

Antwerpen blikt terug op een geslaagd MICE-jaar

25 januari 2024

Antwerpen kent een toename van 15,2% in overnachtingen met MICE-motief. MICE staat voor meetings, incentives, conferences & events. Hiermee versterkt het haar positie als een premium evenementenbestemming.

De eerste cijfers tonen aan dat bedrijfsevenementen een dominante rol (96,5%) spelen, terwijl associaties of vakverenigingen goed zijn voor 3,5%. Met de proactieve aanpak van Antwerp Convention Bureau biedt de verdere ontwikkeling van de associatiemarkt heel wat potentieel. Het grootste aandeel van de deelnemers voor meerdaagse events die overnachten in de stad komt uit België met 40%, gevolgd door Nederland (14%), Duitsland (7%) en het Verenigd Koninkrijk (6%)

 Antwerpen heeft het afgelopen jaar opnieuw een mooi aantal evenementen aangetrokken. Een van de meest opvallende evenementen van dit jaar was het Wereldkampioenschap Turnen 2023. Het WK ging door in het Sportpaleis van 30 september tot 8 oktober en bracht 400 gymnasten uit 73 landen samen. Dit evenement markeerde een belangrijk moment voor Antwerpen, een decennium na de laatste keer dat het de kampioenschappen organiseerde. Een ander belangrijk evenement, Antwerp XL, van 28 tot 30 november in Antwerp Expo, was een belangrijk trefpunt voor professionals in de breakbulk- en zwaartransportsector. Daarnaast was er ITF World, georganiseerd op 16 en 17 mei in het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp. Dit evenement, geïnitieerd door imec, bracht 2000 stakeholders samen. De focus lag op de nieuwste ontwikkelingen in halfgeleiders en dieptetechnologische oplossingen, met toepassingen variërend van gezondheid en farmacie tot automotive en AI.

 Deze evenementen benadrukken de rol van Antwerpen als een dynamische en veelzijdige gaststad voor internationale bijeenkomsten en conferenties.

 Tadeja Pivc-Coudyser, CEO van Antwerp Convention Bureau: “Events zijn voor Antwerpen meer dan een economische stimulans, ze weerspiegelen ons streven naar een bloeiende gemeenschap, gedreven door kennis en innovatie. Het organiseren van prestigieuze events benadrukt dan ook niet alleen onze gastvrijheid, maar geeft ook de mogelijkheid om Antwerpen te introduceren bij investeerders en getalenteerde professionals die hier deel van willen uitmaken. MICE events hebben niet alleen impact op hotels en congreslocaties. Een uitgebreid ecosysteem van verschillende professionals is betrokken, variërend van IT-specialisten, grafisch ontwerpers, websiteontwikkelaars, tot transporteurs, drukkers, vertalers en copywriters, bloemisten, restauranthouders….”

www.antwerpconventionbureau.be