Event Destinations

Apr 27, 2024, 10:39
MICE Henegouwen – van het ene betoverende kader naar het andere
© ASBL Fonds Château de Beloeil

MICE Henegouwen – van het ene betoverende kader naar het andere

28 juni 2023

Op zoek naar een buitengewone, atypische locatie voor uw volgende bedrijfsseminarie en geen inspiratie meer? Geen paniek, bij het Convention Bureau Hainaut Meetings & Events vindt u alle informatie zodat u steeds een plek ontdekt die ongetwijfeld indruk zal maken op u en uw medewerkers.

Misschien is een historisch kader iets voor u?

Het Kasteel van Beloeil, ook wel het Belgische Versailles genoemd, is de gedroomde locatie om gasten te imponeren! Dit kasteel was in de XIVe eeuw de woonplaats van de prinsen de Ligne en is een van de mooiste heerlijkheden van België. Een unieke en prestigieuze locatie voor uw evenementen. De salons, de omvangrijke bibliotheek met meer dan 20.000 boeken, de conferentiezaal en de kapel lenen zich uitstekend voor een seminarie, congres, conferentie of galadiner.

De prachtige Franse tuinen kunnen dan weer dienen als sprookjesachtig decor voor tuinfeesten, sportevenementen, vuurwerk, luchtdopen in de helikopter ....

Verwacht u meer dan 100 personen? Dan is de orangerie een uitmuntende keuze: u ontvangt er uw genodigden met dezelfde pracht en praal als in het kasteel.

En om een blijvende indruk te maken, te tonen dat u uw teams waardeert en het werk op zo’n statige plek aan te moedigen, kunt u gebruikmaken van verschillende locaties en formules voor maaltijden: van een landelijk buffet in de tuinen, over een verfijnde lunch in het kasteel, tot een gastronomisch diner in de orangerie.

Wat denkt u van een seminarie in de prachtige vergaderzalen van een middeleeuws kasteel?

Het kasteel van Feluy is een plek met een rijke geschiedenis. In 1815 logeerden hier de troepen die vochten tegen Napoleon in Waterloo, zowel bij de heenreis als bij hun terugkeer. Het kasteel is omringd door een meer en is geklasseerd als historisch monument. Vandaag is het in al zijn glorie hersteld en vormt het ideale kader voor uw vergaderingen en teambuildingevents te midden van het uitgestrekte, bos- en bloemrijke park.

Het kasteel telt drie zalen die elk een bijzondere sfeer uitstralen. De authentieke receptiezaal, met zichtbare balken, is perfect om samen van een lekkere maaltijd te genieten. De binnenruimtes van het kasteel van Feluy zijn uitermate geschikt voor de organisatie van uw evenementen tot 150 personen.

Het team van het kasteel van Feluy zorgt voor een persoonlijke begeleiding om aan al uw wensen te voldoen. Het kasteel beschikt eveneens over een grote privéparking.

Foto’s 1-3: Château de Beloeil  © ASBL Fonds Château de Beloeil
Foto’s 4-6 : Château de Feluy © Everard De Coster

Meer van VISITWallonia :