Event Destinations

Mar 28, 2024, 21:11
The MIX – het MICE-salon van de 4 grenzen, op 14 en 15 juni 2023 in Metz

The MIX – het MICE-salon van de 4 grenzen, op 14 en 15 juni 2023 in Metz

05 april 2023

Een uniek evenement in Metz, gewijd aan MICE
Een evenement dat het officiële label van de Grote Regio draagt
Een evenement dat alle lokale spelers uit de toeristische sector samenbrengt (de agentschappen Inspire Metz, ART Grand Est, CRESS, enz.)
Een evenement ondersteund door meer dan 10 internationale media

The MIX : een nieuw Salon georganiseerd door Metz Evénements

Metz Evénements, een dochteronderneming van de groep GL events, is de organisator van dit nieuwe Salon in samenwerking met Inspire Metz en met de steun van verschillende institutionele partners in de Grote Regio. Metz Congrès Robert Schuman zal The MIX - de eerste MICE-beurs van de 4 grenzen - ontvangen. Het gaat om een uniek evenement dat in het leven werd geroepen om het evenementenaanbod van de 4 grensgebieden te promoten: de regio Grand Est, Luxemburg, Duitsland en België. Het doel van The MIX is het bevorderen van ontmoetingen en zaken tussen de exposanten, eventspelers in de Grote Regio (ontvangstlocaties, evenementenbureaus, dienstverleners, technieken, cateraars, enz.), en de besluitvormers van bedrijven, agentschappen en associaties in Frankrijk en Europa.

Het agentschap Inspire Metz ligt samen met Metz Evénements aan de basis van het project

“Inspire Metz is trots om samen met Metz Evénements het initiatief te nemen voor de creatie van het salon The MIX. Deze vernieuwende bijeenkomst maakt deel uit van een bredere aantrekkelijkheidsstrategie van Eurométropole de Metz, de belangrijkste partner. The MIX maakt het mogelijk om de Europese positionering van de bestemming te bevestigen en dit salon neer te zetten als HET niet te missen evenement voor zakentoerisme in de Grote Regio (Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg). Dit MICE-salon van de 4 grenzen zal deelnemers (exposanten en bezoekers) in staat stellen zakelijke kansen te ontwikkelen en een toeristisch, creatief en duurzaam gebied te (her)ontdekken”, aldus Cédric GOUTH, voorzitter van het agentschap Inspire Metz, en vicevoorzitter van Eurométropole de Metz.

Het Regionaal Agentschap Toerisme Grand Est (ART Grand Est) vormt het hart van The MIX

Met de steun van de regio Grand Est, een belangrijke partner van dit evenement, biedt ART Grand Est evenementprofessionals uit de Grand Est de mogelijkheid om zich te mobiliseren binnen een gemeenschappelijke ruimte, onder de vlag van het regionale merk dat zich toelegt op zakelijk toerisme: Explore Grand Est – Meet & Connect.

“Het aanbod van zakentoerisme in de Grand Est heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. We hebben een rijk en gestructureerd aanbod met dynamische professionele spelers, die wij graag ondersteunen. The MIX is een vakbeurs die zich specifiek richt op evenementenorganisatoren die geïnteresseerd zijn in het regionale aanbod. Zijn ambitie en zijn grensoverschrijdend publiek bieden een geweldige kans om alle diversiteit en omvang van het Grand Est-aanbod te presenteren”, zegt Catherine Gouttefarde, Algemeen Directeur van het Regionaal Agentschap Toerisme Grand Est.

The MIX in cijfers
•200 geselecteerde Topbeslissers uit Frankrijk en Europa
•150 exposanten uit 4 grensregio’s
•3.000 one-to-one afspraken (face-to-face)
•6 conferenties om de MICE-actualiteit te volgen

Praktische info:
•Woensdag 14 en donderdag 15 juni 2023
•In Metz Congrès Robert Schuman
•Openingstijden: van 8u30 tot 18u
•Dinsdag 13 juni: welkomstcocktail
•Woensdag 14 juni: gala-avond
•Informatie en reservaties via www.themix-metz.com