Event Destinations

Jan 27, 2023, 11:48
euromic viert 50ste verjaardag

euromic viert 50ste verjaardag

10 januari 2023

euromic, de associatie van veel van 's werelds meest gevierde DMC's, wordt dit jaar 50 en kijkt uit naar de volgende 50 jaar.

Tijdens een bijeenkomst in Parijs op 4 februari 1973 werd het initiatief genomen om een vereniging op te richten gericht op de jonge en snelgroeiende incentivemarkt uit Noord-Amerika. De naam EUROMIC werd die dag gekozen, en sindsdien heeft iedereen die bij euromic is geweest, eraan gewerkt om ervoor te zorgen voor kwaliteit, professionaliteit en uitmuntendheid.

De oprichters - 9 van hen uit Europa (en allemaal van de Common Market Travel Association) - kwamen snel in actie en hielden de oprichtingsvergadering in Bazel op 31 maart 1973, waarmee de vereniging een feit werd. Tegen het einde van het jaar hadden ze al de eerste EUROMIC-gids gepubliceerd met daarin 10 bestemmingen.

"Met deze 50ste verjaardag zijn we een van de oudste DMC-netwerken in de branche. Het is een enorme prestatie voor alle betrokken, uit zowel het verleden als het heden", zegt Rajeev Kohli, voorzitter van euromic. “In deze fragiele wereld drukt dit soort lange levensduur de sterke basis uit van deze geweldige alliantie; het is een belangrijke mijlpaal, waar we allemaal trots op zijn.”

Het komende jaar zal dit jubileum in de verf worden gezet, maar wordt er ook uitgekeken naar de toekomst, met een reeks evenementen en programma's om de ervaring van klanten nog verder te verbeteren, waaronder speciale evenementen op vakbeurzen; een podcast "50 Years Old – 50 Years Young "; de terugkeer van de immer populaire "euromixologie", en nog veel meer.