Event Destinations

Mar 26, 2023, 5:48
Wallonië, de ideale winterbestemming

Wallonië, de ideale winterbestemming

27 oktober 2022

Na een warme zomer pronkt de herfst momenteel met zijn mooiste kleuren. Ook de winter zal niet lang meer op zich laten wachten, om alles met een mooie witte mantel te bedekken... Kastelen en andere Waalse eventlocaties zullen dan hun belangrijkste troeven bovenhalen, namelijk de warmte van het leven, het gevoel van gastvrijheid en cocooning om u te laten genieten van seminars, vergaderingen en andere eindejaarsdiners, letterlijk bij het haardvuur. VisitWallonia helpt u graag bij het vinden van de ideale plek voor uw groep…

Let it snow…

Het geknetter van het houtvuur, de verleidelijke smaken van gestoofde gerechten, de gezelligheid van raclettes en fondues, de rijkdom van streekproducten, de warme interieurs en de verlichte gevels... Er zijn zoveel clichés die de vergaderingen die u deze winter plant kunnen opwarmen. Er is geen betere manier om de banden tussen werknemers te versterken na deze twee jaren die overheerst werden door Covid. “Met zijn hoge dichtheid van ontvangstinfrastructuren (kastelen, boerderijen, hotels en andere verblijven), is Wallonië zonder twijfel een ideale winterbestemming voor uw MICE-activiteiten. Dankzij de schoonheid van zijn landschappen, kunt u ook kiezen uit een reeks 'groene' teambuildingactiviteiten, zoals speurtochten, wandelingen, etc. En als Moeder Natuur ermee instemt om ons een paar sneeuwvlokken te gunnen, hoeft u geen honderden kilometers te reizen om te genieten van de geneugten van de sneeuw…”, aldus Pino Frau, Diensthoofd MICE van VisitWallonia.

Club MICE

Hoewel het zijn missie is om alle MICE-spelers in Wallonië te promoten, heeft VisitWallonia ook een 'MICE Club', bestaande uit een hele reeks partners die dankzij een jaarbijdrage kunnen profiteren van een grotere zichtbaarheid. “Lid worden van deze club biedt veel voordelen. Ten eerste wordt het bedrag van de contributie direct geherinvesteerd in een actie die alle leden van de club betrekt. Zo hebben we dit jaar een brochure gemaakt waarin alle leden werden opgenomen, en die verspreid werd via verschillende dagbladen. Een tweede groot voordeel is dat de leden van de MICE Club genieten van gereduceerde prijzen op een hele reeks acties. Elk jaar bieden we hen een actieplan aan, d.w.z. aanwezigheid in nieuwsbrieven, in tijdschriften, workshops, etc. waaruit ze kunnen kiezen op basis van hun interesses en de markt die ze willen bereiken. De leden van deze bevoorrechte club profiteren van voordelige prijzen, waarvan 50% ook wordt ondersteund door VisitWallonia. Deze extra zichtbaarheid beperkt zich trouwens niet enkel tot Wallonië, Brussel en Vlaanderen. We organiseren immers ook een hele reeks acties in het buitenland, meer bepaald in aangrenzende markten zoals Frankrijk, Nederland en Duitsland. Laat het een handige tip zijn…”, zo besluit Pino Frau.

Meer van VisitWallonia :