Event Agencies

Feb 22, 2024, 5:22
Crossfit: een originele teambuilding

Crossfit: een originele teambuilding

07 februari 2024

Bied uw team een sportieve teambuilding aan in de vorm van een crossfit-activiteit. Ontdek de perfecte synergie tussen Crossfit Woest en Deinze Kajakt met Teambuilding Deinze. Let the games begin!

Crossfit is een sport die een tiental jaar terug overwaaide uit Amerika. Aan de hand van functionele bewegingen verbeter je bij crossfit zowel je kracht als je conditie en je mobiliteit. Je wordt telkens opnieuw fysiek uitgedaagd, waardoor ook je mentale weerbaarheid een ongelooflijke boost krijgt.

Crossfit is een groepsport met ruimte voor individuele groei. Je traint in kleine groepjes onder het waakzame oog van een professionele coach die je met raad en daad bijstaat. Hij zorgt ervoor dat je de oefening onder de knie krijgt en de juiste techniek leert toe te passen om bijvoorbeeld een gewicht boven je hoofd te duwen of jezelf op te trekken. Typisch voor crossfit is de hechte groepsdynamiek, waarbij je continu aangemoedigd wordt om je grenzen te verleggen en je persoonlijke doelen te bereiken.

Elke les duurt één uur, maar ziet er telkens helemaal anders uit. Dat houdt het boeiend! Aan het begin van de les overlopen we de WOD (Workout Of the Day) waarin verschillende oefeningen gecombineerd worden. Dat kan gaan van een langere work-out tot een quick sprint met maar twee verschillende bewegingen. Voor de oefeningen wordt gebruik gemaakt van verschillende gewichten (barbells, dumbbells, kettlebells), toestellen (roei-, ski- en fietstoestellen), een gymnastisch rek en het eigen lichaamsgewicht.

Na een opwarming wordt de juiste techniek van de oefeningen overlopen. Is iedereen er klaar voor? Dan start de aftelklok en schiet iedereen uit de startblokken voor de WOD. Als eerste klaar? Moedig je lotgenoten dan aan tot de laatste seconde. Na de WOD is er tijd voor een fist bump, wat stretching en een vrijblijvende babbel in de ontspanningsruimte.

De ideale teambuilding!

Crossfit leent zich ook uitstekend voor teambuildings. Samenwerken op een leuke en sportieve manier bevordert de sociale binding, het onderlinge vertrouwen en de groepsdynamiek. Binnen Crossfit worden verschillende opwarmingsspelletjes, estafette-opdrachten en challenges tegen elkaar gecombineerd tot een leuke les!

Om de dag helemaal te vervolledigen, kan ook een sportief ontbijt of voedzame lunch voorzien worden door de sportdiëtiste van de club. Lara heeft niet enkel ervaring als sportdiëtiste in verschillende sporttakken, ook catering voor sportieve events is haar niet vreemd. De nadruk ligt op het combineren van gezonde voedingsmiddelen die je van de juiste energie voorzien om een actieve dag aan te kunnen  met het genieten van eten, door het belang van smaak en de kwaliteit van de gebruikte producten voorop te stellen.

Waarom deze samenwerking met Deinze Kajakt zo ideaal is?

Het is 1 van de motto’s van Crossfit: try new sports.

Het regelmatig uitproberen van nieuwe fysieke uitdagingen, brengt in de praktijk waarvoor er al die uren in de gym getraind wordt. Het toont ons onze sterktes en werkpunten. Regelmatig proberen van nieuwe sporten zorgt voor groei en voorkomt stagnatie.

www.crossfitwoest.be
Instagram:
@sportdietistelara
@crossfitwoest