Event Agencies

Apr 24, 2024, 13:25
Herculean Alliance versterkt zich met nieuwe partner

Herculean Alliance versterkt zich met nieuwe partner

20 mei 2021

Herculean Alliance gaat voluit voor een najaar vol events. Eind september wordt het bedrijfsfestival Hercules Trophy opnieuw georganiseerd, en ook teambuildings, familiedagen, sportdagen, kick-offs en workshops zitten in de lift. Om de exploderende vraag rond employee engagement te kunnen beantwoorden, haalde Herculean Alliance Denis De Wagheneire aan boord.

Denis De Wagheneire heeft meer dan 20 jaar ervaring in sportevenementen, teambuildings en internationale incentives. “De afgelopen 5 jaar kreeg ik vaker de vraag om de invulling van evenementen meer zin te geven. Ik heb gaandeweg beseft hoe waardevol het is om de hele bedrijfscultuur te integreren in programma’s, zowel in België als in buitenland. Dit vergt een heel andere aanpak dan ad hoc spannende activiteiten in elkaar te steken. Het verplicht je om een duidelijk beeld te schetsen van de purpose van een organisatie en welke rol medewerkers hierin spelen.” vertelt Denis.

De eerste versoepelingen zorgen voor een golf van optimisme in de bedrijven. Maar tegelijk stelt zich de vraag hoe ze de terugkeer naar de kantooromgeving zullen organiseren. Een van de eerste prioriteiten is om medewerkers terug te laten connecteren met elkaar. Op een veilige manier weliswaar. Dit kan het best aan de hand van een evenement in openlucht. En op een zinvolle manier. Ook al bleef de productiviteit hoog tijdens de telewerkperiode, toch valt de impact op het sociale en psychische welzijn van de gemiddelde medewerker niet te onderschatten. Het komt er nu vooral op neer om op een eerlijke, authentieke manier te interageren met de medewerkers. Dat is exact waar Herculean Alliance in gespecialiseerd is.

Ook al is onze organisatie zeer intensief bezig geweest met het activeren en engageren van medewerkersbetrokkenheid bij onze klanten, toch bleef dit vooral digitaal”, aldus Yves Vekemans, stichter van Herculean Alliance. “Gezien het stijgende aantal klantenvragen om fysieke bijeenkomsten te organiseren, maken we ons nu op voor een tsunami aan evenementen, vaak meerdere per dag. Het wordt dus vooral zaak om de capaciteit aan te kunnen. Het is in deze optiek dat we heel blij zijn met de komst van Denis.”

 

Denis zelf is vooral opgetogen over de manier waarop Herculean Alliance haar missie rond het versterken van medewerkersbetrokkenheid waarmaakt. “Ik geloof zeer sterk in de wetenschap dat “one shot” evenementen nog beter passen in een breder kader. We kennen maar al te goed het sprankelende effect van een teambuilding, bedrijfsreis of personeelsfeest. Maar iedereen weet hoe snel het effect wegebt naarmate medewerkers met de gebruikelijke dagelijkse taken geconfronteerd worden.

Het is dan ook veel duurzamer om dergelijke activiteiten te kaderen in een traject waarbij dat medewerkers het hele jaar door betrokken blijven. Dit door middel van een gecombineerde aanpak van adviesverlening, technologie en fysieke bijeenkomsten of Moments that Matter.

Yves Vekemans: “Door mee in te stappen als partner, zal Denis met het team strategische inzichten implementeren op een globaler niveau en tevens evenementen integreren die nog lang zullen nazinderen.”
Denis De Wagheneire: “Ik kijk er eveneens naar uit om de incentives – of buitenlandse bedrijfsreizen – verder uit te breiden, wat volledig in lijn ligt met het internationale DNA van Herculean Alliance.”