Event Agencies

May 26, 2020, 5:57
MaisonRouge blijft groeien in Brussel

MaisonRouge blijft groeien in Brussel

11 oktober 2019

People agency MaisonRouge zorgt al tien jaar voor enthousiast personeel op evenementen. Het verhaal begon met het hoofdkantoor in Gent, en nadien volgden ook vestigingen in Brussel en Antwerpen. Het kantoor in Brussel is een belangrijke poot van het agentschap, en mocht al voor heel wat mooie klanten werken. Maar men wil nog verder groeien. Marketingverantwoordelijke Ruben Vos legt uit wat MaisonRouge onze hoofdstad allemaal te bieden heeft.

In navolging van Gent opende MaisonRouge in 2015 ook een kantoor in Brussel. “Na het succes van Gent wilden we een gelijkaardig verhaal schrijven in de twee grootste steden van ons land. In Brussel en Antwerpen kunnen klanten rekenen op onze gekende troeven: een goede service en goed personeel. Het Brusselse kantoor is in vier jaar tijd mooi gegroeid, maar er is nog een enorm potentieel. Het is nu de uitdaging om al die potentiële klanten ook te bereiken.”

Nieuw kantoorhoofd voor Brussel

Afgelopen jaar werd er voor MaisonRouge Brussel een nieuw kantoorhoofd aangesteld. “Toprak Bozatik is bij MaisonRouge vanuit de crew naar deze functie doorgegroeid. Hij is dus als student bij ons begonnen, en heeft alle stadia doorlopen. Dat is ook de sterkte van MaisonRouge: wij bieden studenten een traject aan, waarbij ze – wanneer ze goed werk leveren - kunnen doorgroeien. Ze volgen extra bijscholingen en opleidingen, en krijgen dan ook meer verantwoordelijkheden tijdens opdrachten. Toprak heeft als student al heel wat kennis opgedaan en klanten leren kennen. Maar daarnaast heeft hij ook een periode meegedraaid op ons hoofdkantoor in Gent, waar hij ook de nodige kennis en expertise heeft kunnen oppikken.”

Team met de nodige expertise

De Brusselse vestiging van MaisonRouge nam in 2017 zijn intrek in een leuk en hip kantoor in de Dansaert-buurt. “We hebben drie fulltime medewerkers in Brussel. Ook de verantwoordelijke voor planning, die de match maakt tussen de studenten en de opdrachten, is vanuit de crew doorgegroeid. Ons team bestaat dus uit mensen die het bedrijf vanbinnen en vanbuiten kennen. Bovendien weten ze ook in Brussel van aanpakken, want er heerst een echte hands-on mentaliteit.”

Een goede inschatting van de crew

Voor een people agency is een goede kennis van de kwaliteiten van de medewerkers van uiterst groot belang. “De rekrutering van nieuwe medewerkers verloopt per kantoor. Voor de regio Brussel gaan wij op zoek naar studenten en jongeren die in de buurt studeren of wonen. Enerzijds omdat deze mensen heel vaak tweetalig zijn, wat voor Brusselse opdrachten toch wel belangrijk is, en anderzijds ook praktisch, om de transportkosten voor onze klanten beperkt te houden. De mensen van ons Brussels kantoor kennen hun crew bijzonder goed, en kunnen dan ook heel goed de inschatting maken welke medewerkers bij welke klant passen.”

Toffe projecten: van RSCA tot Culinaria

De voorbije jaren mocht MaisonRouge heel wat mooie opdrachten uitvoeren in de hoofdstad. “We hebben intussen al een pak toffe klanten in de Brusselse regio. Zo werken we bijvoorbeeld voor voetbalclub RSC Anderlecht, waar we instaan voor de bediening in de VIP-ruimtes van het stadion. Verder hebben we de voorbije twee jaar Culinaria gedaan en leverden we personeel voor events van onder andere Infrabel, MO KA en Edvardsson. We werken ook samen met cateringbedrijven zoals Trait-Event, Foodlovers en Repas Catering, die regelmatig een beroep doen op ons personeel. Er zijn dus heel wat toffe projecten waar we al aan hebben kunnen werken.”

Beurzen en congressen

Alle elementen zijn aanwezig om in Brussel nog verder te groeien. “Het potentieel is aanwezig, met het kantoor, de expertise en de crew. We zijn klaar om verder te groeien. Zo zouden we graag onze hostessen, hosts en andere crewleden nog vaker inzetten voor allerhande beurzen en congressen die in Brussel plaatsvinden. Dat is een marktsegment waar voor ons nog heel wat marktpotentieel is, en waar we ook de geschikte mensen voor hebben. Met onze vernieuwde website hebben we bovendien een bijkomende troef in handen om dit soort organisatoren beter te bereiken”, zo besluit Ruben Vos.