Decors & Stands

Oct 14, 2019, 7:52
“Ons profileren als een specialist in maatwerk”

“Ons profileren als een specialist in maatwerk”

06 mei 2019

Tijdens de voorbije BEA Awards kon de eventsector kennismaken met een nieuwe naam: Cover Flooring. Toch is deze specialist in eventtapijten geen nieuwe speler zonder ervaring. Cover Flooring is immers de nieuwe naam van EFS, dat met deze rebranding een duidelijker verhaal wil brengen: originele tapijten, een kwaliteitsvolle verlegging en gepersonaliseerde aanpak.

EFS, oftewel Event Flooring Services, werd zes jaar geleden opgestart als Belgische distributeur van de eventtaptijten van het Franse Sommer Needlepunch. “Sommer Needlepunch is een van de grootste spelers in de tapijtsector”, zo vertelt Jelle Van Ransbeeck, Managing Director van Cover Flooring. “In de fabriek in te Baisieux lopen beurs- en eventtapijten in alle kleuren en kwaliteiten van de band. Naast de distributie van de eventtapijten, werd ook vrij snel de plaatsing-service aan de klanten aangeboden. In Nederland is het anders verlopen. Daar werd de bestaande firma Hebo Flooring Solutions overgenomen om dezelfde diensten aan te bieden.”

Onduidelijkheid voor de klant

EFS en Hebo – net als Sommer Needlepunch onderdeel van de Belgische textielgroep De Saedeleir DS-Textiles – werkten op die manier al enkele jaren naast elkaar. “Wij gaan regelmatig onze Nederlandse collega’s helpen, en zij komen ook hier bijspringen wanneer nodig. En dat zorgde soms voor verwarring: een klant die EFS contacteerde, kon mogelijk een bestelwagen van Hebo zien toekomen, of omgekeerd. We hadden het gevoel dat we elkaar intern heel erg versterkten, maar voor de buitenwereld was dit nog niet het geval. Daarom we willen vanaf nu naar buiten komen onder één merknaam: Cover Flooring.”

Één grote familie met dezelfde normen en waarden

Op 1 april werd de naam Cover Flooring officieel in gebruik genomen. “Met deze stap willen we zowel in België als Nederland eenzelfde verhaal naar buiten brengen. We vormen one big family, met dezelfde normen en waarden: dynamisme, efficiëntie en professionaliteit. Het stelt ons in staat om internationale klanten makkelijker te kunnen bedienen. En het maakt het een stuk makkelijker om in de toekomst internationaal uit te breiden, met nieuwe partners elders in Europa. Het is de bedoeling om overal dezelfde kwaliteit en service te kunnen aanbieden. We hebben gekozen voor de naam Cover Flooring, met de tagline ‘We’ve got you covered’. We leggen dus niet alleen een tapijt, we zorgen ook dat alle zorgen van de klant worden opgelost.”

Maatwerk en creatieve oplossingen

Het aanbod van Cover Flooring gaat veel verder dan alleen maar de traditionele rode loper. “We printen in full color, we hebben glittertapijten, fluotapijten, we kunnen het zo gek maken als de klant het wil. Zo stappen we mee in het gepersonaliseerde verhaal van een evenement. Bijvoorbeeld met een loper in de bedrijfskleuren of zelfs met opdruk. We voeren dus niet enkel maar uit, we denken ook mee om naar creatieve oplossingen te zoeken. En dat onderscheidt ons van de concurrentie, die vooral actief is in de beurssector. Wij willen ons daar tegenover profileren als een specialist in maatwerk voor evenementen.”

Nauwe samenwerking met de productie

Dat maatwerk is mogelijk dankzij een goede samenwerking met de fabriek in Frankrijk. “We kunnen alle kleuren leveren, rechtstreeks uit de fabriek, zodat ons gamma een stuk breder gaat als dat van de concurrentie. Elk idee kan worden voorgelegd aan het R&D-team van Sommer Needlepunch.  Voor de BEA’s van vorig jaar werd er een gouden tapijt op maat ontwikkeld. De reacties waren zo positief dat deze kleur intussen standaard in het aanbod zit. In elke pantone kleur kan een tapijt op maat worden ontwikkeld. En we kunnen ook creatief zijn in vorm, bijvoorbeeld met het snijden van vormen en cirkels.”

Specialisten in verlegging

Een kwaliteitsvol product vraagt natuurlijk ook om een kwaliteitsvolle plaatsing. Ook hier lost Cover Flooring de verwachtingen in. “Onze ervaren mensen zorgen bij elk project steeds voor een propere afwerking, waarbij de naden mooi zijn weggewerkt, en alles strak wordt opgespannen. Een opmerkelijk project van de voorbije maanden was de première van de film ‘Girl’ waarbij de trappen van Kinepolis Gent werden aangekleed met een regenboogtapijt. Omdat voor het vervolg van het filmfestival het tapijt gewoon rood moest zijn, hebben we hier gewerkt met een dubbele laag. Een serieuze uitdaging op vlak van verlegging, maar met een prachtig resultaat.”

100% recycleerbaar tapijt

Een andere troef die Cover Flooring voor heeft op de concurrentie, is het recyclagebeleid. “We zijn de voorbije jaren overgestapt op tapijten die recycleerbaar zijn. Vroeger zat er onder onze tapijten een kalklaag, om het tapijt het nodige gewicht en sterkte te geven. Het productieproces werd aangepast, waardoor deze kalklaag werd vervangen met een doordrenking in een latexbad. Dit maakt dat de tapijten nu 100% recycleerbaar zijn. Wanneer wij een grote beurs doen, gaan we de tapijten ook terug ophalen, en worden deze terug gerecycleerd. Heel wat klanten vragen al specifiek naar zo’n duurzame aanpak, en dit zal in de toekomst alleen nog maar toenemen”, zo besluit Jelle Van Ransbeeck.

Meer van Cover Flooring :

Cover Flooring