Catering

May 2, 2024, 5:40
Kwaliteit en een persoonlijke aanpak, voor elke klant

Kwaliteit en een persoonlijke aanpak, voor elke klant

10 november 2015

Van een eenvoudige babyborrel tot een groot evenement voor meer dan tienduizend gasten… Bij eventcateraar Amalthea krijgt elke klant een persoonlijke behandeling en een tailor-made oplossing. Het Wijnegemse familiebedrijf hanteert geen vaste menu’s of standaardformules, maar voorziet voor elk feest een aanpak op maat. Er is slechts één rode draad: elke gast moet telkens kwaliteitsvol, lekker én voldoende eten op zijn bord krijgen, zo vernemen we van zaakvoerders Koen Meeusen en Tinne Vansteene van Amalthea.

Amalthea viert in 2016 zijn 30ste verjaardag. Zaakvoerder Koen Meeusen is de kleinzoon van de oorspronkelijke oprichter, waardoor het familiebedrijf nu aan zijn derde generatie zit. Koen Meeusen: “Ons bedrijf is oorspronkelijk begonnen als feestzaal, maar in de loop der jaren zijn we ook feesten op locatie beginnen verzorgen. Vandaag de dag zijn we uitgegroeid tot een eventcateraar met een team van een twintigtal voltijdse medewerkers en een ruime pool van vaste extra’s.”

Nauw contact

De agenda van Amalthea bevat zowel hele grote bedrijfsevenementen als kleinere privé-gelegenheden. Maar voor beide types geldt dezelfde, persoonlijke aanpak. Tinne Vansteene: “Van een babyborrel in de eigen tuin, tot en met VIP-evenementen van tienduizend personen, elk feest wordt door ons persoonlijk opgevolgd. Ik maak de offerte en bespreek de details met de klant, Koen volgt elk feest op en zorgt voor de uitvoering. Wij zijn allebei erg perfectionistisch, en wij kunnen dat ook moeilijk uit handen geven. We hebben heel nauw contact met onze klanten, en we willen dat ook zo houden. Want dat is net ons sterk punt.”

Culinaire beleving

Deze aanpak zorgt ervoor dat haast elk feest opnieuw uniek is. “Wij werken niet met vaste menu’s of formules die jaar en dag dezelfde blijven”, zegt Koen Meeusen. “Wij blijven onszelf voortdurend uitdagen en heruitvinden. Geen bandwerk dus. Er moet een culinaire beleving inzitten, het moet leven. Een klant komt naar ons, omschrijft welk thema hij wil, en dan begin wij daar rond te denken en te werken. Met kwalitatief, lekker eten, en een mooie aankleding. Creativiteit is hier heel belangrijk. We verwachten dan ook heel wat van ons keuken- en zaalpersoneel. Iedereen denkt mee en probeert mee oplossingen te zoeken. Hoe meer geesten meedenken, hoe beter de voorstellen zijn die op tafel komen.”

Een woord is een woord

Terwijl de cateringsector moeilijke jaren heeft gekend, is Amalthea vlot overeind gebleven. “En dat zonder dat we hebben moeten inboeten aan kwaliteit”, aldus Tinne Vansteene. “We hebben nooit meegedaan aan een prijzenslag, maar zijn altijd blijven gaan voor kwaliteit, goed en voldoende personeel, lekker en voldoende eten, geen overselling… Dat is goed uitgedraaid voor ons. We zijn qua instelling eigenlijk heel ouderwets: een woord is een woord, een afspraak is een afspraak. En de mensen weten die correcte aanpak te appreciëren.”

Een betere verpakking

In de aanloop naar zijn dertigste verjaardag heeft Amalthea alvast een nieuw, fris bedrijfsimago gelanceerd. “Onze inhoud is nog steeds top, maar onze verpakking – en dan vooral onze website - was de laatste jaren wat achterop geraakt. Daar hebben we nu werk van gemaakt met een nieuwe website en een nieuwe branding. We willen ons profileren als een beetje eigenwijs, en anders dan de anderen. Met deze opfrissing wilden we de verpakking beter laten aansluiten bij de inhoud, door te laten zien dat Amalthea anders is. De reacties zijn alvast heel positief”, zo besluit Koen Meeusen.

www.amalthea.be