Catering

May 24, 2019, 15:40
Een nieuwe thuis voor De Feestarchitect

Een nieuwe thuis voor De Feestarchitect

24 mei 2018

2018 is opnieuw een belangrijke mijlpaal voor conceptcateraar De Feestarchitect. Het bedrijf van Christ Schepens maakte de voorbije maanden immers de verhuis van Lochristi naar Destelbergen. De nieuwe bedrijfslocatie heeft al de nodige troeven om De Feestarchitect verder te laten groeien, zo vernemen we van Christ Schepens.

Het verhaal van Christ Schepens binnen de catering wereld begon met het organiseren van tuinfeesten en BBQ’s in bijberoep. “Ik ben begonnen met een eerste keuken in mijn garage, maar naarmate er meer feesten bij kwamen was dit niet meer houdbaar”, zegt Christ Schepens. “In 2006 heb ik daarom een eigen onderneming opgericht, twee mensen aangenomen en een bedrijfsgebouw gehuurd in Lochristi-Dorp. Maar al snel werd dit te klein, zodat we in 2011 een nieuwbouw hebben gezet op dezelfde locatie. Daarnaast werd er ook nog een magazijnruimte gehuurd voor al het grote materiaal.”

Grotere capaciteit

Maar er volgden nog meer en nog grotere cateringopdrachten, en dat zorgde voor praktische problemen. “We zaten met één enkele oprit, terwijl er soms vier vrachtwagens tegelijk moesten vertrekken. Toen de opportuniteit kwam om een deel van deze oude legerkazerne te kopen, hebben we niet getwijfeld. Hier hebben we alles gecentraliseerd. We kunnen acht vrachtwagens tegelijk behandelen en door de grotere ruimte is ons magazijn overzichtelijker geworden. De capaciteit van de keuken is verdubbeld, en we hebben een hoogspanningscabine gezet om volledig over te schakelen naar elektrisch koken. Onze koelcapaciteit is verdrievoudigd en we hebben ook geïnvesteerd in een snelkoelcel. Door deze uitbreiding hebben we nu marge om nog verder te groeien in de toekomst.”

Belevingsruimte

Niet alleen de keuken en de logistiek kregen een upgrade. Ook de kantoorruimte is veel ruimer in Destelbergen. “En dat was nodig, gezien het vele opvolgwerk. Als conceptcateraar zitten we steeds met de klant rond de tafel om een catering beleving naar zijn wens creëren. Het is dan ook belangrijk dat klanten goed en comfortabel ontvangen kunnen worden. We hebben ook een belevingsruimte voorzien, waar klanten al een indruk kunnen krijgen van hoe een gedekte tafel er kan uitzien. We doen hier éénmaal per maand ‘De Proef’ waar koppels (trouwers, jubilarissen, bedrijfsleiders…) diverse feestconcepten kunnen leren kennen in een echte feestsetting. Dit zijn uitstekende gelegenheden om nieuwe gerechten uit te proberen.”

Open ruimte, één team

De Feestarchitect heeft 29 vaste medewerkers en een 100-tal vaste extra’s. Zij zullen meer dan ooit één team vormen. “Je voelt dat deze nieuwe locatie een boost geeft aan het personeel. Het is een heel open gebouw, waardoor de verschillende teams: sales, keuken, zaal, logistiek, administratie elkaar letterlijk bezig zien en vaker met elkaar in contact komen. En dat vind ik belangrijk, want zo wordt er een hecht team gevormd. Wij bieden catering met een beleving aan, en om dat mogelijk te maken moet je een team hebben dat elkaar vertrouwt”, zo besluit Christ Schepens.

www.defeestarchitect.be