Benelux Event Awards

Mar 26, 2023, 5:33
The BEA’s are back!

The BEA’s are back!

22 juli 2021

In maart 2020 was de BEA-ceremonie een van de eerste events die noodgedwongen in de ijskast verdwenen na het uitbreken van de corona-pandemie. Nu, meer dan een jaar later, wordt de competitie terug op gang getrokken. Op 1 december krijgt de sector opnieuw zijn vertrouwde en langverwachte award- en netwerkavond.  

De Belgian Event Awards keren dit najaar terug met een dubbeleditie. De organisatie vindt het immers belangrijk dat de inspanningen die de deelnemende agentschappen in de aanloop naar de geannuleerde editie hebben gedaan, niet zomaar verloren gegaan. De 26 cases die in 2020 de voorronde succesvol doorkwamen en dus een finaleticket op zak hadden, behouden daarom hun plek en zullen op 1 december hun case – eindelijk – live mogen verdedigen voor de jury. Naast deze reeds gekwalificeerde cases wordt het eerste luik van de competitie ook opengesteld voor ‘nieuwe’ cases die hebben plaatsgevonden tussen 8 december 2019 (de einddatum van de uitgestelde editie) en 13 maart 2020. Deze nieuwe inschrijvingen zullen uiteraard wel het voorrondetraject moeten doorlopen, met name een online jurybeoordeling in de loop van de maand september. De cases die de puntenlimiet halen, worden toegevoegd aan de eerder geselecteerde finalisten.  

Twee periodes

Vanaf maart 2020 zag de eventrealiteit er plots helemaal anders uit. Fysieke events werden door de vele beperkingen quasi onmogelijk, en bedrijven en agentschappen moesten op zoek naar - veelal digitale - alternatieven. Omwille van deze nieuwe situatie werd er besloten om de datum van 13 maart 2020 – het begin van de eerste lockdown in ons land – te gebruiken als de start van een tweede competitieperiode. Dit zorgt ervoor dat alle cases binnen elke periode met gelijke wapens strijden. Voor deze tweede periode – die loopt tot en met 30 juni 2021 - is het eenvoudig: alle ingeschreven cases worden in september voorgelegd aan de jury voor een online beoordeling. Agentschappen hebben tot 30 augustus de tijd om hun case (voor periode 1 of periode 2) in te schrijven, via www.bea-awards.eu.

Vier categorieën

Naar goede gewoonte worden de cases opnieuw opgedeeld in 4 verschillende categorieën, met name BtoB Events (voor zakelijke partners), BtoC Events (voor eindconsumenten), BtoE Events (voor medewerkers) en Institutionele Events (door publieke organisaties). In elke categorie zal zowel voor periode 1 als voor periode 2 telkens één Gouden Award uitgereikt worden, wat maakt dat er in totaal acht gouden beeldjes op het spel staan. Bovendien heeft de jury de mogelijkheid om ook Speciale prijzen toe te kennen, voor projecten die zich hebben onderscheiden op een specifiek gebied. 

Live presentaties in Lamot

In oktober wordt er bekend gemaakt welke cases tijdens de online voorronde een voldoende hoge score hebben gehaald om door te stoten naar de finaleronde. De geselecteerde agentschappen worden op 1 december verwacht in het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot, waar zij tijdens een live presentatie zullen trachten de jury helemaal over de streep te trekken. Deze presentaties van de finalecases zullen net als in 2019 opnieuw toegankelijk zijn voor het publiek. Voor elke marketingverantwoordelijke, eventprofessional en student is dit een unieke gelegenheid om een blik achter de schermen te krijgen bij ’s lands beste evenementenagentschappen.  Meer zelfs, na elke presentatie zullen de aanwezigen via een app zelf punten kunnen toekennen aan de case, en deze scores zullen meetellen als één stem in de uiteindelijke jurydeliberatie. Gratis inschrijven voor het bijwonen van deze presentaties kan vanaf 15 juli 2021 via www.bea-awards.eu

De BEA-agenda

30 augustus 2021: deadline inschrijving cases periode 1 (08/12/19 – 12/03/20) en periode 2 (13/03/20 – 30/06/21).

september 2021: online beoordeling van de ingediende dossiers door de vakjury

oktober 2021: bekendmaking van de finalisten van de BEA 2020-2021

1 december 2021 – overdag: live presentatie van de finalecases in Congres- en Erfgoedcentrum Lamot (Van Beethovenstraat 8-10, Mechelen), gratis toegankelijk voor het publiek (mits inschrijving via www.bea-awards.eu).

1 december 2021 – ’s avonds: uitreiking van de BEA Awards 2020-2021 en networking in de Nekkerhal – Brussels North (Plattebeekstraat 1, 2800). Tickets via www.bea-awards.eu.

Meer van BEA Awards :