Benelux Event Awards

Oct 21, 2021, 13:30
20 opvallende cijfers over de BEA 2020

20 opvallende cijfers over de BEA 2020

27 januari 2020

Op 25 maart verzamelt de Belgische evenementensector opnieuw in Mechelen voor het dag- en avondprogramma van de 22ste BEA Awards. Het evenement kan terugvallen op vertrouwde, succesvolle recepten uit het verleden, maar introduceert tegelijkertijd ook nieuwe, originele ideeën. 20 opvallende weetjes over de BEA Awards 2020.

1 avant-première
Trek je mooiste kleren aan, want je komt misschien op televisie. De BEA Awards vormen het eerste onderwerp van een nieuw televisieproject, waarover je meer ontdekt in het aankomende nummer van Experience.

2 agentschappen
Event Masters zal net als vorig jaar het dagprogramma en de awardceremonie in goede banen leiden. De afterparty wordt verzorgd door Fast Forward. Plezier verzekerd!

3 locaties
De BEA Awards zullen plaatsvinden in Congres- en Erfgoedcentrum Lamot (overdag), in de Nekkerhal (awardceremonie) en op een voorlopig nog geheime locatie (afterparty). Er worden shuttles voorzien – over de weg én over het water – voor de verplaatsingen tussen de drie locaties.

4 categorieën
De BEA Awards worden opnieuw opgedeeld in 4 categorieën: B2C, B2C, B2E en B2I. Dit betekent dus ook dat er op 25 maart 4 Golden BEA’s zullen worden uitgereikt. 4 en niet één meer!

5 euro
Door naar de BEA Awards te komen draagt u ook bij aan het goede doel. Voor elk verkocht ticket wordt er 5 euro doorgestort naar de Mechelse organisatie Sharabang.

6 hogescholen
Tijdens de BEA-dag zullen er 6 hogescholen in Lamot vertegenwoordigd zijn. Elke school zal 10 studenten uit haar eventafdeling naar het evenement afvaardigen. Zo worden dus ook de eventprofessionals van de toekomst bij de BEA betrokken.

7 lokale partners
Net zoals in 2019 kunnen de BEA Awards opnieuw rekenen op de steun van zeven Mechelse partners: Stad Mechelen, Mechelen Hotel Association, Kasteel Tivoli, Meet in Mechelen, Technopolis, Congres- en Erfgoedcentrum Lamot en Nekkerhal – Brussels North.

8 partnerhotels
Dankzij de Mechelen Hotel Association krijgen BEA-gasten op 25/03 een korting van 25% op de best available rate in deze acht hotels: Hotel Elisabeth, Hotel 3 Paardekens, Holiday Inn Express Mechelen, Mercure Vé, Martin’s Patershof, NH Mechelen, Park Hotel Montreal en Van der Valk. Vermeld bij uw reservatie de code ‘Bea-Awards 2020’ om de korting te verkrijgen. De BEA-juryleden zullen verblijven in het gloednieuwe Van der Valk.

18 juryleden
Met 18 marketing & event managers van nationale en internationale bedrijven is de BEA-jury nog nooit zo omvangrijk geweest.

22 edities
In Europa zijn de Belgische BEA Awards de oudste competitie binnen de sector.

23 kilometer
Dit is de afstand tussen de Mechelse Grote Markt en de Grote Markt van de volgende BEA-gaststad (2021). Begin al maar te raden…

26 deelnemers
Dit jaar dingen 26 verschillende evenementagentschappen mee naar één of meerdere Golden BEA’s. Dat zijn er maar liefst 9 meer dan in 2019.

60 partners
De BEA Awards zijn het resultaat van het werk van bijna 60 bedrijven, die actief meewerken aan dit grote sectorevenement.

122 agentschappen
Tijdens de 22-jarige geschiedenis van de BEA Awards zijn er maar liefst 122 verschillende agentschappen die minstens één case hebben ingediend voor de competitie.

205 minuten
Dat is de duur van een vlucht tussen Brussel en Reykjavik. De winnaars van een Golden Award vertrekken de dag na de awarduitreiking samen met de jury van de BEA Awards naar IJsland voor een 4-daagse reis. Afspraak ’s ochtends voor een ontbijt in Technopolis.

400 personen
Dat is het aantal mensen dat verwacht werd voor de BEA Awards 2019, na een volledige verandering van het concept van de competitie. Maar uiteindelijk waren jullie met 850 aanwezig in de Nekkerhal. Bedankt aan Event Masters en hun concept ‘Share The Spotlight’!

411 bedrijven
Tijdens de BEA Awards 2019 waren er vertegenwoordigers van maar liefst 411 verschillende ondernemingen aanwezig.

500 stemmen
Dit jaar bepaalt u mee de winnaars! Dankzij een interactieve app zal het aanwezige publiek zich ook kunnen uitspreken over de cases.

1000 cases
Tijdens de vorige editie heeft de BEA competitie in totaal de kaap van 1.000 ingeschreven cases overschreden.

6253 kilometer
Dat is de afstand tussen Mechelen en Kinshasa, waar de Congolese sector momenteel de mogelijkheid onderzoekt om een eigen BEA, of beter gezegd CEA (Congo Event Awards), te organiseren, en dit volgens de criteria en procedures van de Belgische BEA Awards.

De BEA Awards zijn hét moment om de spotlight te delen met UW sector. Reserveer nu uw tickets voor deze niet te missen dag en avond.  

BEA-PARTNERS:

abusol acc besa coka
cover dbvideo digivents eating point
eventattitude faek fielddrive finley
hs icelandair imagine travel ioha
kasteeltivoli lamot levi party rental matrixdecor
mechelen hotel association mechelen meet in mechelen motcha
nekkerhal organic conceptv2020 p productions reclameonlinev2020
repas s protection sense tcf
technopolis thefrontline tobseen vandersmissen
wouts gin flyover iceland islandsstofa reykjavik excursions
iceland travel blue lagoon marina meet in reykjavik
special tours cynthia reekmans van der valk mechelen artfood
  suyin eventnews  

ORGANIZATION:

 experience eventmasters fast forward

Meer van BEA Awards :