Benelux Event Awards

Jan 22, 2022, 8:40
KonseptS pakt zilveren BEA World award met project voor Atlas Copco

KonseptS pakt zilveren BEA World award met project voor Atlas Copco

26 november 2018

Afgelopen vrijdag 23 november werd KonseptS, het agentschap van zaakvoerder Sophie Naze, tijdens de uitreiking van de Best Event Awards in Portugal bekroond met een zilveren award. De prijs werd binnengehaald met een project dat men uitvoerde in opdracht van Atlas Copco.  

950 personen van de sales force van Atlas Copco werden ingevlogen naar Antwerpen, om kennis te maken met een hele reeks nieuwe producten. De lanceringsdag op maandag werd gevolgd door drie dagen met intensieve en interactieve trainingssessies, die hen alle nodige content en productkennis bijbracht om de verkoop te doen toenemen. Maar nog belangrijker was het Emotionele Doel, het vergroten van hun trots, hun gevoel van betrokkenheid. Een nieuwe sfeer, positieve veranderingen, frisse lucht,…

KonseptS hield zich ver weg van het gebruik van de bestaande AC branding. Deze werd wel geïmplementeerd, maar was niet het uitgangspunt. Er werd een volledig nieuwe wereld gecreëerd, een nieuwe look and feel die de focus legde op het verhaal, op de emoties. Omdat Atlas Copco een wereldwijd bedrijf is en met verschillende nationaliteiten werkt, werd dit gekoppeld aan kleur. Het was lente, bloemen moesten bloeien, er moest frisse lucht zijn. Compressoren werken met lucht, lucht betekent wind, blazen, ... en zo kwam men bij het Indiase concept Holi, waarbij mensen kleuren de straat in worden geblazen, wat zorgt voor vreugde en lachen, frisheid en opwinding. De campagne was geboren! Dit werd nog versterkt door eventvisuals te maken met echte Atlas Copco-medewerkers. Ook wou men niet kiezen voor saaie vergaderruimtes en typische break-outsessies. Er werden 8 break-outruimtes gemaakt in grote cilinders. Akoestische problemen werden opgevangen met een in-ear systeem. Ook de lelijke vertaalcabines werden esthetisch geïmplementeerd. Met behulp van RFID-tagging werd ervoor gezorgd dat iedereen zijn weg naar de juiste sessie vond.

De jury van BEA World was overtuigd en bekroonde dit project met een zilveren trofee in de categorie Best B2B Event (> €500,000).

Meer van KonseptS :