Benelux Event Awards

Sep 22, 2019, 16:05
King George beloond tijdens de BEA Awards

King George beloond tijdens de BEA Awards

02 mei 2018

Op 2 mei pakte King George in ICC Gent opnieuw een trofee ter gelegenheid van de 20ste BEA Awards. Het agentschap dat zich al meermaals heeft onderscheiden met het organiseren van B2B-evenementen binnen de sector van decoratie en design, heeft dit jaar de bronzen prijs gewonnen voor een 'hybride' evenement.

"Als King George deze prijs heeft gewonnen, komt dit vooral door de manier waarop het bureau zichzelf opnieuw heeft uitgevonden en de nodige middelen heeft gevonden om een evenement te creëren dat volledig buiten de gebaande paden gaat. Dit alles om overtuigende resultaten te bereiken in een sector die uiterst gevoelig is voor het kleinste detail", aldus de jury van de BEA Awards.

Overzicht van het project:

Bij King George was men van mening dat de meeste interieurbeurzen gedateerd waren, en dat er nood was aan een nieuw en fris beursconcept. Daarom wilde men voor interieurarchitecten en de lifestyle retail een nieuw B2B evenement creëren dat fris, verschillend en trendy was.

Deze ambitieuze plannen resulteerden in WANDER, een toegankelijk en inspirerend professioneel evenement waar men de laatste trends en innovaties op vlak van interieurdesign, decoratie en geschenken kan ontdekken. King George vervult hierbij de rol van facilitator en accelerator tussen enerzijds de interieurmerken en anderzijds de winkeleigenaars, interieurarchitechten en ontwerpers.

De eerste editie van WANDER, die plaatsvond op 27 en 28 augustus 2017, kon meteen een prima rapport voorleggen. De beursvloer was met meer dan 60 standen uitverkochten, en er kwamen meer dan 700 bezoekers afgezakt naar The House of King George in Sint-Niklaas. Ook op vlak van PR scoorde de beurs bijzonder sterk. Dit succes zorgde ervoor dat de tweede editie van WANDER, die in januari 2018 plaatsvond, de kaap van 100 exposanten kon overschrijden.

Met WANDER is King George erin geslaagd een jong, creatief en hybride evenement te creëren dat voortdurend blijft verrassen en zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Er werd een zeer divers publiek bereikt, met daarbij ook heel wat winkeleigenaars die al een lange tijd geen beurs meer hadden bezocht.

Over de BEA Awards
De BEA Awards werden in 1998 gecreëerd op initiatief van Experience magazine en de associatie van Belgische event-communicatieagentschappen (vandaag geïntegreerd in acc belgium).
Al 20 jaar lang beloont deze jaarlijkse competitie de beste B2B en B2C eventmarketingcampagnes van het voorafgaande jaar, georganiseerd door evenementenagentschappen uit de Benelux.
Deze trofeeën worden uitgereikt tijdens een officiële ceremonie, die volgt op een selectie door een onafhankelijke jury, samengesteld uit 15 corporate event managers.
www.kinggeorge.land

Meer van BEA Awards King George :