Benelux Event Awards

Jul 18, 2019, 8:35
BEA Awards 2018:  45 projecten ingeschreven voor de 20ste editie

BEA Awards 2018: 45 projecten ingeschreven voor de 20ste editie

14 december 2017

De organisatoren van de Benelux Event Awards, de jaarlijkse competitie die de beste live en evenementiële communicatieprojecten bekroont, hebben de inschrijvingen voor hun 20ste editie afgesloten. De vakjury zal zich nu buigen over de 45 projecten, ingediend door 20 agentschappen.

De 20ste editie van de BEA Awards heeft zijn inschrijvingen afgesloten, met een totaal van 45 projecten, ingediend door 20 evenementenagentschappen, waaronder ook 2 Nederlandse. Een eerste, veelbelovende etappe voor deze competitie, die op 2 mei 2018 zijn ontknoping krijgt.

De kracht van live weerspiegelen

"We hebben alle redenen om tevreden te zijn met dit bovengemiddelde aantal. Dit weerspiegelt de uitstekende gezondheid van de evenementenkanalen," aldus Jean-Paul Talbot en Erik De Ridder, organisatoren van de BEA Awards.

"Maar los van het aantal, zijn het vooral de kwaliteit en de diversiteit die deze editie bijzonder veelbelovend maken: naast de kandidaturen ingediend door agentschappen uit het hele land – en zelfs uit Nederland -, registreerden we projecten met zeer uiteenlopende karakters en doeleinden. Zowat alle activiteitensectoren komen aan bod: van publieke overheden tot automobielindustrie, alsook grootdistributie, telecom, industrie, bank- en verzekeringsinstellingen, etc. Deze diversiteit is een van de pijlers van de BEA Awards, die in de eerste plaats een weerspiegeling willen zijn van de kracht van live in al zijn facetten."

In 20 jaar tijd zijn bedrijfsevenementen voortdurend blijven evolueren en hebben ze ook hun toegevoegde waarde binnen de marketingmix van bedrijven aangetoond. Als we de inschrijvingen bekijken, mogen we stellen dat de BEA Awards opnieuw een weerspiegeling zijn van deze toegevoegde waarde, die tegenwoordig ook meer en meer beroep doet op het digitale om zijn effect te versterken.

De 20 agentschappen die deelnemen aan de competitie zijn de volgende: Act!events, Balthazar Events, BrandDeli events (NL), BUTIK, CityCubes, COCOMO, Criaturas, E-Demonstrations, Event Masters, Fast Forward, King George, Level C, MeetMarcel, New Balls Please, Night Shift, People First, Sylvester Productions, The Oval Office, To The Point Events, White Rabbit en Zuiderlicht (NL).

Op de agenda

Momenteel zijn de agentschappen bezig met het indienen van het materiaal voor de online voorronde, waaruit de finaleprojecten gekozen zullen worden. Deze zullen begin februari 2018 worden bekendgemaakt, alvorens ‘live’ te worden gepresenteerd voor de BEA-jury, op 20 februari 2018.

De uitreikingsceremonie zal plaatsvinden op 2 mei 2018 vanaf 18 uur in ICC Gent. Dit evenement omvat tegelijkertijd ook de BEA Catering Awards, de ‘live’ competitie die de beste eventcateraars van het land bekroont.

Informatie en inschrijvingen: www.bea-awards.be

Over de BEA Awards

De BEA Awards werden opgericht in 1998 op initiatief van Experience magazine en de Belgische associatie van evenementenagentschappen (tegenwoordig geïntegreerd in acc belgium).

Al 20 jaar bekroont deze jaarlijkse competitie de beste B2B en B2C eventmarketingprojecten die het voorgaande jaar georganiseerd werden door evenementenagentschappen die in de Benelux gevestigd zijn.

Deze trofeeën worden toegekend tijdens een officiële ceremonie, aan het einde van een selectie door een onafhankelijke jury, samengesteld uit 15 corporate event managers.

392017bea site

www.bea-awards.be

Meer van BEA Awards :